.

.

TOTS 21

Una imatge de "Suro". Foto: Cedida

Una imatge de “Suro”. Foto: Cedida

La pel·lícula que ha tancat les projeccions d’avui dijous, al Festival REC, “Suro”, ha estat nominada en dues nominacions als Premis Goya 2023 en les categories de Millor direcció novell, per a Mikel Gurrea, i Millor Actriu, per a Vivky Luengo.

El llargmetratge es pot veure avui, a les 22 hores, al Teatre Metropol, dins de les projeccions que opten al premi com millor Opera Prima del Festival. A més a més, la projecció comptarà amb la presència de Mikel Gurrea, que interactuarà amb el públic que s’acosti a gaudir d’aquest film.

Per a Festival, SURO és una pel·lícula molt especial, ja que l’any passat va participar en el Laboratori Professional del Festival que dóna suport a projectes cinematogràfics en fase de postproducció i, de fet, el del REC és l’únic laboratori professional pel qual va passar aquesta pel·lícula, que ja és una de les sensacions del cinema català i espanyol.

A més a més de”Suro”, altres produccions que enguany són protagonistes al REC també opten a diverses nominacions dels Premis Goya.

Aquest és el cas de “La Maternal” —que el REC va projectar durant les sessions prèvies a CaixaForum Tarragona del mes de novembre i també aquest matí dins del projecte educatiu Mira’m, dirigit a estudiants amb presència de la directora, Pilar Palomero— opta a les categories de Millor pel·lícula, Millor direcció i Millor actriu de repartiment.

D’altra banda, la pel·lícula d’animació “Los demonios de barro” —que es podrà veure el diumenge, 4 de desembre, a les 12 del migdia al Teatret del Serrallo, en el marc de les Sessions Vermut— també opta als Premis Goya 2023, en la categoria de Millor pel·lícula d’animació.

Per últim, el curtmetratge “Cuerdas” que signa Estíbaliz Urresola també opta als Premis Goya 2023 en la categoria de Ficció. Urressola és una de les participants de l’edició d’enguany del Primer Test.