.

El número dos del Partit Popular per Madrid, Adolfo Suárez Illana, acompanyat de la candidata al Senat per Tarragona, Núria Gómez, a Torredembarra. Foto: Eloi Tost

El número 2 del Partit Popular (PP) per Madrid, Adolfo Suárez Illana, ha assegurat aquest dimarts que “el 155 ja es va aplicar una vegada i va funcionar, però va faltar aplicar-lo amb més intensitat, més temps i més àmbits”. En declaracions des de Torredembarra, Suárez Illana ha recordat que “és un article de la Constitució” i que “s’aplicarà si és necessari” de nou a Catalunya.

El candidat popular també s’ha referit a l’admissió a tràmit de la querella de la fiscalia per part del TSJC contra el president de la Generalitat, Quim Torra, per desobediència a la JEC sobre els llaços grocs. Suárez Illana ha assenyalat que “els tribunals en aquest país funcionen” i ha recordat a Torra que “ningú està per sobre de la llei”.

D’altra banda, el president del Partit Popular Català (PPC), Alejandro Fernández, creu que la resolució del TC que ha determinat que el ple del 6 i 7 de setembre del 2017 va vulnerar els drets dels diputats demostra “el caràcter profundament antidemocràtic que ha tingut el procés separatista a Catalunya”.

En declaracions als mitjans des de Torredembarra, Fernández ha dit que la Llei de transitorietat feia que Catalunya “deixés de tenir separació de poders” i que el president de la Generalitat es convertís “en una mena de cabdill plenipotenciari que podia fer i desfer”. El dirigent popular ha insistit que les lleis es van aprovar amb un “tràmit il·legal”, tal com van denunciar, ha recordat, des de l’oposició.

En l’acte l’han acompanyat el president del PP català, Alejandro Fernández, el candidat al Congrés per Tarragona, Jordi Roca, i la candidata a l’alcaldia de Torredembarra en les properes eleccions municipals, Núria Gómez.

Roger Segura / Eloi Tost – ACN