TOTS 21

Neteja de dunes a Torredembarra. Foto: Anna F /Ajuntament

La Regidoria de Sostenibilitat de l’Ajuntament de Torredembarra fa balanç aquests dies de les tasques i activitats realitzades l’any 2016. Per un costat, el grau de compliment de les noves accions prioritàries que s’havia marcat la Regidoria ha estat del 89 % i prop de 3.000 persones han participat en les activitats contemplades dins la programació anual d’educació ambiental.

Les prioritats del 2016 que s’han complert totalment són les següents: Gestió de l’aigua procedent dels passos soterrats (Espai Natural dels Muntanyans), programa d’educació ambiental; elaboració d’un guió dinàmic de la visita guiada a Cal Bofill i gestió de la concessió de la instal·lació i millora de la senyalització del centre (Cal Bofill).

Tamb´s’ha acomplert el manteniment del viver municipal (Cal Dània); establiment del pla de vigilància de les platges, elaboració del catàleg d’elements fixos a les platges i tramitació de la concessió única i millora dels WC en temporada de platges (platges). No ha faltat l’impuls al Rebost dels aliments, establiment del règim de recollida dels contenidors, l’elaboració de la proposta de pagament per generació o la campanya de prevenció del malbaratament alimentari a les escoles.

Altres activitats han estat l’organització de recaptes per al Rebost dels aliments, creació d’espai de recuperació de voluminosos, i establiment del segon circuit de recollida comercial de vidre a la façana marítima (residus); posada en marxa de les llicències per gossos perillosos, informació al web municipal dels prerequisits d’establiments alimentaris per sectors, substitució del conveni de col·laboració de recollida d’animals de companyia, i nova contractació del servei de control de la població de coloms i cotorres (salut pública), i renovació del butlletí electrònic mensual de la Regidoria (difusió d’activitats). Alguna d’aquestes accions es realitza conjuntament amb altres regidories.

Pel que fa a la programació d’educació ambiental, prop de 3.000 persones van participar al llarg de l’any en les diferents activitats, d’aquestes 1.600 ho van fer visitant les deu exposicions que es van programar a Cal Bofill (un edifici que va rebre el 2016 2.400 visites). Prop de 400 persones van participar a les visites guiades mensuals als Muntanyans, els tallers (un total de 9) van tenir una participació mitjana de 18 persones, 100 persones van participar en jornades específiques i 250 més en altres actes com la festa l’arbre, la neteja del fons marí, etc.

El regidor de Sostenibilitat, Josep M. Guasch, ha ressaltat l’alt grau de compliment de les noves accions que es va marcar la Regidoria l’any passat assenyalant que la planificació és bàsica per assolir els objectius. També ha ressaltat els bons resultats de participació en les activitats programades.