.

Un moment de l'acte de presentació de Societat Civil Catalana

El Teatre Victòria de Barcelona s’ha quedat petit per acollir les més de 1.300 persones que han assistit a l’acte de presentació de Societat Civil Catalana. L’entitat neix amb la intenció de “mobilitzar” tots aquells catalans contraris al sobiranisme, la consulta i el procés nacional. Tot i quedar al marge dels partits polítics, a l’acte s’han vist dirigents i militants del PPC, C’s, el PSC i Vox, que s’han sumar a reclamar “una Catalunya oberta en una Espanya de tots”. Josep Ramon Bosch, un dels impulsors, ha detallat a l’ACN que Societat Civil Catalana prepara una gran manifestació antiindependentista a Tarragona per a l’Onze de Setembre, un acte festiu per Sant Joan, i una quinzena d’actes més fins a 2015.
Societat Civil Catalana crida als catalans no sobiranistes a mobilitzar-se “sense por”, sortir al carrer contra la independència, i lluir amb orgull que hi ha molts ciutadans “orgullosos de sentir-se catalans i espanyols”. Amb aquesta proclama, l’entitat s’ha presentat oficialment aquest dimecres al Teatre Victòria de Barcelona. L’acte ha desbordat les previsions i les 1.200 butaques no han estat suficients per acollir a tots els assistents.

Abans de l’acte, Josep Ramon Bosch, impulsor de Societat Civil Catalana des dels seus inicis, explicava en declaracions a l’ACN que l’entitat pretén “donar visibilitat a la majoria de catalans que no estem pel procés de ruptura d’Espanya ni de Catalunya, i volem evitar-ho”. “Volem mobilitzar a la gent, que surti al carrer, de forma festiva, amb un somriure d’orella a orella, en català”, ha sentenciat.

En aquest sentit, ha detallat que l’entitat ja prepara “quinze actes públics que estan previstos en el nostre full de ruta fins el 2015”. Un acte festiu al voltant de Sant Joan i una gran manifestació a Tarragona per a l’Onze de Setembre seran les dues principals citen en els propers mesos.

A més, l’entitat planifica fer també actes públics a la resta de l’Estat. “Volem explicar als catalans que no ens convé la independència, però també volem explicar a la resta d’espanyols que tenim una llengua, que s’ha de respectar i que tenim una cultura dins una nació que és Espanya”, ha concretat Bosch.

/* JS para menú plegable móvil Divi */