.

L'alcalde, Eduard Rovira, el regidor d'Esport, Raúl García i el regidor de Via Pública i Manteniment, Valeriano Pino a la nova piscina. Foto: Tarragona 21.

L’alcalde, Eduard Rovira, el regidor d’Esport, Raúl García i el regidor de Via Pública i Manteniment, Valeriano Pino a la nova piscina. Foto: Tarragona 21.

A partir del proper dilluns es podrà de gaudir de la nova piscina municipal de Torredembarra. La piscina compta amb un vas de 25 metres de llarg, 16’5 metres d’ample i una profunditat variable d’entre 1’80 a 2’20 metres.

Totes aquestes actuacions han comportat una despesa de 130.000 euros afegits al milió i mig que ja va costar la primera part. Mentre està oberta aquesta nova piscina s’aprofitarà per arranjar la piscina antiga.

El projecte inicial preveia que la piscina quedés coberta i que s’habilitessin dos piscines més petites. També que fessin dos pisos superiors amb tota mena d’instal·lacions. Estava previst que per aquestes instal·lacions calien 4 milions més d’euros. “Per aquests projecte cal un projecte base”, ha afirmat l’alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira.

Cal recordar que el nucli central de l’obra de la nova piscina es va finalitzar el març de 2011 però no es va arribar a obrir mai. L’alcalde de Torredembarra ha explicat que el govern municipal de l’actual mandat amb la intenció de posar en marxa l’equipament es va trobar amb un seguit de mancances que s’han hagut de resoldre com són la posada a punt de totes les instal·lacions i dotació d’equipaments bàsics, sistemes de protecció contra incendis, i redacció i execució del projecte d’activitats de tot l’àmbit de la piscina.

En relació al futur de la nova piscina, que ara per ara només es contempla per a ser utilitzada a l’estiu, l’alcalde ha explicat que finalitzar el projecte inicial és inassumible actualment per a l’Ajuntament de Torredembarra ja que comportaria una inversió superior als quatre milions d’euros. Aquest projecte inicial preveia dos vasos més petits de tipus recreatiu i d’ensenyament (amb una profunditat màxima d’1,20 m), zona d’aigües (jacuzzi, etc…), gimnàs i cobertura de les instal·lacions.

Per aquest motiu, l’Ajuntament sol·licitarà un estudi tècnic que contempli l’aixecament dels dos vasos i una cobertura més ajustada per disposar d’un nou pressupost i decidir com i quan es poden seguir realitzant millores a la nova piscina fins disposar dels vasos que permetin activitats recreatives i d’ensenyament com els cursets de natació o l’aiguagim de la gent gran, i de la cobertura total de les instal·lacions per així poder-les utilitzar tot l’any. En aquest sentit, l’alcalde ha manifestat que serà tota la Corporació Municipal i també la ciutadania qui acabarà decidint el seu futur.