.

Pilars dels Xiquets avui a Torredembarra

Pilars dels Xiquets avui a Torredembarra. Foto: Paula Arbeloa

Els Xiquets de Tarragona han actuat aquest migdia a Torredembarra acompanyats dels amfitrions, els Nois de la Torre i dels Nens del Vendrell. Una actuació ràpida on els matalassers han descarregat la segona Catedral del curs però on no han pogut coronar el pilar de 6.

Els del carrer Santa Anna han obert la seva particular actuació amb el sisè 3 de 9 amb folre de l’any; castell que ja des de l’any passat utilitzen per encetar diades grans. En aquesta ocasió però el castell no s’ha executat tan plàcidament com esperaven i l’estructura s’ha hagut de treballar al màxim des de l’entrada de la canalla fins a la seva descarregada in extremis. Havent completat aquest primer castell, els de Roger Peiró han continuat amb el programa que s’havien plantejat enlairant en segona ronda el 5 de 8. La Catedral ratllada també s’ha hagut de treballar, sobretot a la baixada; tot i això, els Xiquets han demostrat una vegada més el seu tarannà de colla gran lluitant el castell fins haver-lo descarregat. Tenint en compte l’esforç que han suposat les dues primeres rondes, els de la camisa ratllada han decidit baixar marxes i apostar pel seu castell emblema d’enguany: el 2 de 8 folrat, construcció que s’ha descarregat sense cap tipus de complicació. El pilar de 6, última aposta matalassera de la jornada s’ha desmuntat tot just quan l’acotxador feia la motxilla d’entrada, per la qual cosa han tancat amb un vano de 5.

Actuació dels Xiquets de Tarragona avui a Torredembarra

Actuació dels Xiquets de Tarragona avui a Torredembarra. Foto: Paula Arbeloa

Per la seva banda, la colla amfitriona ha descarregat el 4 i el 3 de 7 i el 4 de 6 amb agulla, tancant amb un pilar de 5 i un altre de 4. L’altra colla convidada, els Nens del Vendrell, han descarregat el 2 de 7, el 4 de 8 i el 5 de 7, i han clos amb un vano de 5.

D’aquesta manera, els Xiquets de Tarragona han sortit avui de plaça satisfets després d’haver sabut defensar tres castells d’aquesta magnitud en una jornada en què, en paraules del seu cap de colla, Roger Peiró, “és cert que no hem fet els millors castells però avui, simplement, calia fer-los”. Sobre les properes actuacions de la colla Peiró ha afirmat que: “ha de tornar el 2 de 9, d’aquí dos diumenges hem de tornar fort. A les diades de Festa Major hem d’anar a màxims; els castells els marca la colla a l’assaig i espero que aquestes dues setmanes que queden siguin molt potents”.