.

Els projectes es destinen a millorar el benestar, la qualitat de vida i el desenvolupament personal i professional dels joves. Foto: Cedida

La Fundació PortAventura ha anunciat les entitats socials seleccionades en la seva primera convocatòria d’ajudes, dirigida a organitzacions dedicades a l’àmbit social, especialment a l’atenció de col·lectius vulnerables. Es donarà un import estimat d’entre 5.000 i 20.000 euros a cadascun dels projectes. Aquesta donació es repartirà en funció de la recaptació en els esdeveniments solidaris organitzats per la Fundació, gràcies als participants i patrocinadors.

Per a l’elecció, s’ha valorat especialment aquells projectes destinats a la infància i adolescència en risc d’exclusió social, que tinguin com a finalitat millorar el benestar i la qualitat de vida, així com impulsar el desenvolupament personal i professional dels més joves. També s’ha tingut especialment en compte aquelles organitzacions que desenvolupen la seva tasca a la província de Tarragona.

Aspercamp, Sant Egidio, Fundació Casa Sant Josep de Tarragona, Centre de Formació Permanent URV, Escola Solc i Fundació Mossèn Frederic Bara Coriella han estat les sis organitzacions escollides per la Fundació PortAventura, d’entre prop de 80 candidatures i aquesta és la seva activitat en cada cas:

Aspercamp. Formada per persones amb Sindrome d’Asperger i les seves famílies, té com a objectiu donar a conèixer el Sindrome d’Asperger-TEA i promoure la seva sensibilització social, així com aconseguir la integració social i laboral de les persones amb Sindrome d’Asperger-TEA.

Sant Egidio. Associació Internacional de laics de l’Església que treballa en favor dels més desfavorits, per la Pau i la convivència.

Fundació Casa Sant Josep de Tarragona. Es dedica a l’atenció de nens, adolescents i joves en situació de desemparat o risc social, posant al seu abast recursos d’acollida, educatius i d’integració familiar i social.

Centre de Formació Permanent URV. Es tracta d’una iniciativa de la Universitat Rovira i Virgili (URV) dirigida a joves en risc d’excluisió social. Atén a persones amb TEA, trastorns del neurodesenvolupament, persones discapacitades i persones extutelades per potenciar la seva continuïtat a la formació i afavorir el seu desenvolupament professional.

Escola Solc. Centre d’educació especial de tipus generalista, on atenen, de forma permanent o transitòria, a alumnes d’entre 3 i 21 anys amb necessitats educatives especials.

Fundació Mossèn Frederic Bara Coriella. Centra la seva intervenció d’ acord amb tres programes: Infància i Adolescència, Famílies i Voluntariat, els quals compten amb una sèrie de projectes enfocats a donar resposta a les necessitats de la societat reusenca en l’actualitat.

Ramon Marsal, president de la Fundació PortAventura, ha apuntat que “per a nosaltres és tot un orgull poder ajudar a aquestes entitats a continuar desenvolupant la valuosa tasca que duen a terme. A més, és una manera d’amplificar el nostre propi propòsit d’ajudar integrar en la societat a col·lectius en risc d’exclusió social. La decisió no ha estat fàcil i ens encantaria poder col·laborar amb totes, però hem valorat especialment aquests sis projectes per la seva implicació amb la infància i l’adolescència i, en el desenvolupament de la seva activitat a la província de Tarragona. Esperem l’any que ve ampliem el nombre d’organitzacions beneficiàries i animem a les que no han estat seleccionades enguany a tornar a presentar-se l’any vinent”.

Actualment, cada any es duen a terme des de la Fundació tres grans esdeveniments benèfics: el tradicional sopar solidari, que el 2023 va organitzar la seva dotzena edició; la cursa ‘Fun Run‘, que l’any passat va reunir a més de 1.500 participants; i el torneig de golf, que el 2023 va celebrar la seva vuitena edició.

La propera edició de la ‘Fun Run‘ se celebrarà el próxim 26 de maig de 2024 i les inscripcions ja estan obertes. Els participants poden escollir recórrer un circuit de 5 o de 10 quilòmetres, ambdós desenvolupats dins de les instal·lacions de PortAventura World, en l’entorn de les principals atraccions del parc.