.

Imatge de dos autobusos de l'Empresa Municipal de Transports (EMT) de Tarragona.

Imatge de dos autobusos de l'Empresa Municipal de Transports (EMT) de Tarragona.

Saber quan arribarà un autobús d’una línia determinada a una parada concreta de Tarragona. Aquest és el servei que ofereix l’aplicació i el perfil de Twitter de “Quan arriba?”.

El projecte ha tirat endavant gràcies a l’empenta de sis emprenedors tarragonins, que l’han desenvolupat de forma desinteressada. Actualment ofereixen els horaris oficials, però més endavant preveuen funcionar a través de GPS i ser molt més precisos. En aquest sentit, han signat un conveni de col·laboració amb l’Empresa Municipal de Transports Públics de Tarragona. Per ara, unes 200 persones ja s’han descarregat la seva aplicació, a la qual aniran incorporant millores i novetats.

Enviant una piulada preguntant al compte @quanarriba de Twitter, et contesta quants minuts falten per qualsevol dels autobusos de la teva parada més propera. En el cas de l’aplicació, a través del GPS rep la teva localització i t’arriba la mateixa informació. És el servei que dóna “Quan arriba?”, un projecte creat per sis emprenedors encara no fa mig any. La iniciativa va guanyar un premi a la Hackathon de les Smart Cities que es va realitzar a l’octubre de 2013 a Tarragona, i des de llavors ha anat creixent.

De fet, l’equip es va crear a partir d’una idea de Jesús Ferré, a la qual es van unir alguns dels assistents a la marató de programació. Amb la intervenció de tots, van anar configurant com havia de ser el projecte, modificant la idea inicial de Ferré. Així, van decidir donar el servei dels autobusos urbans de Tarragona, utilitzant els horaris oficials que apareixen a la seva pàgina web. Ara, però, volen millorar-ho, i han signat un conveni de col·laboració amb l’Empresa Municipal de Transports Públics de la ciutat perquè els cedeixin la posició GPS dels vehicles. D’aquesta manera, podran oferir un servei molt més acurat.

Ferré ha explicat a l’ACN que “és molt còmode, sobretot per gent jove”, i és que “no cal obrir un horari, mirar quina hora és, quants minuts falten”, ha afegit. També ha incidit en que han desenvolupat l’aplicació sense afany de lucre. De fet, a la Hackathon van guanyar una ronda d’inversió, però ha assegurat que “si aconseguim finançament ho voldríem convertir en premis pels usuaris”, ja que “no sabem per què volem els diners, perquè ho sabem fer gratis”, ha conclòs.