.

Artur Mas, intervenint al Parlament

Sis diaris europeus -de Bèlgica, Bulgària, Croàcia, Xipre, Estònia i Malta-, sense trascendència en les seves tirades i de països molt menors, han publicat un article del president de la Generalitat, Artur Mas, que, sota el títol ‘Deixeu-nos votar!’ esgrimeix les raons per les quals el poble català ha de poder decidir lliurement el seu futur a través de la consulta que s’ha de celebrar el proper 9 de novembre.

Mas hi destaca la fermesa del Govern per tirar endavant la consulta, advoca per promoure una “discussió calmada” amb els estats de la Unió Europea i assegura que “la incertesa és perjudicial i no serveix als interessos de ningú”. En l’escrit el president adverteix que “qualsevol esforç per silenciar o negar la voluntat del poble català fallarà”.

L’article ha sortit publicats al llarg d’aquest mes de febrer als diaris De Standaard, de Bèlgica, que té un tiratge de 98.000 exemplars; Capital, de Bulgària, de 30.000 exemplars; Jutarnji List, de Croàcia, el diari més important del país, amb 53.000 exemplars; Politis, de Xipre, amb 7.000 exemplars; Postimees, d’Estònia, de 70.000 exemplars; i el maltès The Malta Independent, el principal diari nacional.

El cap de l’Executiu destaca en el seu escrit la fermesa del Govern per tirar endavant la consulta i assegura que “farem el que puguem per promoure una discussió calmada i de sentit comú amb els estats membres de la Unió Europea i les institucions sobre com una elecció del poble català per perseguir el seu propi estat ha d’aplicar-se”.

El president de la Generalitat assegura en el text que “la incertesa és perjudicial i no serveix als interessos de ningú” i per evitar aquest escenari es mostra convençut que “es poden trobar solucions pragmàtiques i creatives”, sempre que es parteixi de la premissa que “la voluntat democràticament expressada de la gent és el més important”.

En aquesta línia, el president es mostra ferm que el desig dels catalans i catalanes de votar el seu futur “no marxarà, encara que s’ignori”, i adverteix que “qualsevol esforç per silenciar o negar la voluntat del poble català fallarà”.