.

Imatge d'un incendi forestal

Protecció Civil ha posat en Prealerta el Pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya Inficat pel risc d’incendi forestal que afecta avui a les comarques al sud de Tarragona i a les Terres de l’Ebre. És per això que es recomana extremar les precaucions en les activitats prop de zones boscoses.

En base a les dades del mapa de perill d’incendi forestal de la Direcció General de Medi Natural i Biodiversitat, les comarques on es determina un risc elevat d’incendi forestal avui són:

Demarcació de Tarragona: Baix Camp i Priorat

Demarcació de Terres de l’Ebre: Baix Ebre, Montsià, Ribera d’Ebre i Terra Alta.

Cal tenir en compte que tot i les pluges abundants ahir i en dies anteriors d’aquest estiu, el terç sud és el que menys pluges ha rebut i a aquesta circumstància s’afegeix que avui continua el vent de mestral en diverses zones, d’acord a la predicció del Servei Meteorològic de Catalunya.

Protecció Civil demana a la població extremar les precaucions en les activitats prop de zones boscoses, i que si observen columnes de fum o indicis d’un foc forestal truquin al telèfon d’emergències 112.

Des de Protecció Civil també es recorda que està prohibit fer foc o realitzar activitats de risc prop del bosc com poden ser: generar i cremar restes vegetals; llançar petards o coets; fer treballs que generin guspires; fer fogueres o utilitzar barbacoes sense mataguspires.

Pel què fa als conductors, es recorda també que està prohibit llançar burilles enceses ni llumins encara que semblin apagats, ni caminant ni per la finestra del cotxe.

/* JS para menú plegable móvil Divi */