.

L'equipament tindrà un accés per vianants i bicicletes des de l'Avinguda Adelaida separat del de vehicles rodats del carrer Nova Via Augusta

L’equipament tindrà un accés per vianants i bicicletes des de l’Avinguda Adelaida separat del de vehicles rodats del carrer Nova Via Augusta

Aquesta setmana s’han iniciat les obres a l’entorn de la seu principal del Museu d’Història de Cambrils, el Molí de les Tres Eres, per recuperar el tancament exterior perimetral de l’equipament, crear dos accessos separats, i adequar i enjardinar tot el voltant segons la nova rasant definida pel nou pont de l’antiga N-340.  Les obres tenen un àmbit d’actuació des del nou pont sobre la Riera d’Alforja fins a l’encreuament de l’Avinguda Adelaida amb la Via Augusta.

Per una banda, es crearà un accés només de vianants i bicicletes al recinte del museu des de l’Avinguda Adelaida, separat de l’accés de vehicles rodats, que se situarà al carrer Nova Via Augusta. D’altra banda, es recuperarà el tancament exterior perimetral, ja que l’execució de les obres del nou pont, en el tram de l’antiga N-340, portades a terme quasi en la seva totalitat entre els anys 2017 i 2018, van afectar el tancament exterior existent i la zona enjardinada del Museu Molí de les Tres Eres. El projecte va comportar l’ocupació de part del terreny del recinte del museu, que es va utilitzar per reconfigurar les voreres i els vials de circulació.

Per aquest motiu, des de l’Àrea de Serveis de l’Ajuntament de Cambrils, en coordinació amb el Museu d’Història de Cambrils, es va preveure la contractació de treballs per tal de recol·locar la tanca exterior, amb les consegüents variacions per adaptar-la a la nova configuració de la zona i a les necessitats dels públics que visiten l’equipament patrimonial. Els treballs es van adjudicar a l’empresa Romà Infraestructures i Serveis SAU per import de 73.484,10 euros.