.

Imatge de l'àrea infantil gairebé enllestida fa algunes setmanes

Imatge de l'àrea infantil gairebé enllestida fa algunes setmanes

Aquesta tarda, l’alcalde de Tarragona Josep Fèlix Ballesteros inaugura a les 17.30h. la nova àrea de jocs infantils a la plaça Jacint Verdaguer.

Segons la regidora d’Espais Públics, Ivana Martínez, “era una demanda ciutadana perquè la plaça Verdaguer és un espai molt cèntric, ja que es troba en una de les principals zones comercials de la ciutat i amb un gran percentatge de població infantil”.

Les obres han quedat enllestides ja fa més d’una setmana, allargant-se en el temps una mica més del doble previst, tal com havia avançat Tarragona21.

Les obres de remodelació de la plaça Jacint Verdaguer amb un pressupost de 35.870€ van començar el passat 20 de gener, reduint les dues jardineres d’obra de grans dimensions, i creant dos bancs de formigó amb lames de fusta com a seients, deixant una gran zona central dedicada als jocs infantils pels més petits.

Es va demolir part de la jardinera

Es va demolir part de la jardinera

Aquesta àrea infantil conté dues zones separades visibles i diferenciades pel color del paviment de cautxú que simula una illa envoltada de mar amb els colors blau d’aigua on hi ha dues molles amb motius marins com una balena i cavallet de mar, que ja estan col·locats amb els plàstics per estrenar com també un petit vaixell i un balancí. A la zona marró clar de la sorra en canvi, un tobogan en forma de castell.

Les dues molles tenen uns seients ergonòmics i manetes de polietilè. El balancí és de fusta laminada de pi silvestre amb una peça de contraxapat de color blau. El castell-tobogan, d’unes dimensions de 2,2 x 1,3 metres i 1,2 metres d’alçada, estarà format per una torre de 60 centímetres d’alçada amb tobogan (per a nens d’1 a 4 anys) i una escala d’accés. Cada element de joc compta amb cartells informatius de les edats d’ús.

Les obres han consistit en una demolició de part de la jardinera per crear un banc de 21 metres lineals de mur de bloc de ferro i formigó amb un acabat amb lames de fusta tropical seguint el mateix disseny de la plaça i crear un paviment de seguretat de 4 centímetres de gruix per poder esmorteir les possibles caigudes segons marquen les directrius de la Norma EN 1177. Fins ara hi havia un terra de granit.

La regidora d’Espais Públics, Ivana Martínez, havia comentat que “és una plaça molt cèntrica, en una de les principals zones comercials de la ciutat i amb un gran percentatge de població infantil, i comptava amb un dèficit de jocs infantils. Aquest projecte mira de canviar aquesta situació”.

-Adrià Recasens-