.

.

TOTS 21


Un moment del simulacre d'incendi al Port

El Port de Tarragona i l’empresa concessionària Euroports General Cargo han dut a terme aquest migdia un simulacre d’emergència d’activació dels seus respectius Plans d’Autoprotecció davant la declaració d’incendi en la terminal d’emmagatzematge de pasta de paper. L’exercici ha concistit en la simulació d’un incendi intencionat i d’un sabotatge, amb el resultat de  dos ferits i la detenció del sabotejador. Un total de 70 persones hi han pres part, imclosos Bombers i els diferents cossos policials portuaris, autonòmics i nacionals, i les ambulàncies.

Així, s’ha simulat un incendi deliberat, provocat intencionadament, amb l’agreujant de sabotatge en el sistema de xarxa contra incendis de la terminal que ha quedat inoperativa. Aquesta pràctica ha donat compliment a la normativa internacional de millora de la protecció dels bucs i del transport marítim.

A més dels recursos propis de la terminal, s’ha activat el que es coneix com a PAU de Euroports i una vegada no són suficients s’han mobilitzat mitjans propis de la Policia Portuària, dels Bombers Parc Químic Port, Sanitaris Activa Mútua i de Guàrdia Civil en nivell d’alerta i seguidament activació del pla en nivell d’emergència 3 categoria 2

La falta d’aigua ha requerit l’activació de recursos dels mitjans de mar de Salvament Marítim, amb bombes flotants, i nou vehicles d’intervenció de subministrament de gran cabal, fent ús de desplegament de bomba flotant i extensió de 200 metres de mànega.

L’escenari ha contemplat l’existència de dos ferits, un d’ells treballador de Euroports, molt greu per inhalació de fums que finalment ha estat evacuat per ambulància de suport vital avançat del SEM. El segon ferit lleu, un bomber, ha estat atès en el mateix lloc per equips sanitaris.

Igual que altres simulacres que periòdicament es realitzen en el Port de Tarragona i a Euroports, l’objectiu de l’exercici ha estat comprovar l’eficàcia dels protocols d’avisos i comunicació entre tots els grups d’actuació, la seva coordinació, temps de resposta i posar a prova els procediments d’activació del PAU del Port de Tarragona, PAU de la concessió Euroports Ibèrica i dels plans d’àmbit superior de Protecció Civil de la Generalitat.