.

Imatge virtual de l'Anella Mediterrània.

Imatge virtual de l’Anella Mediterrània.

La possibilitat que els Jocs Mediterranis de Tarragona es mantinguin pel 2017 penja d’un fil. A falta d’informació oficial (el consistori tarragoní ha declinat parlar-ne emplaçant els mitjans a una roda de premsa que se celebrarà dilluns), diverses fonts consultades per Tarragona21.cat han afirmat que és quasi segur que els jocs no se celebrin l’any que ve, tot i no voler confirmar-ho del tot. La manca de finançament és la raó esgrimida per l’Ajuntament per contemplar la possibilitat de suspendre la celebració pel 2017.

Diversos mitjans ja han anunciat un ajornament. El primer ha estat Catalunya Ràdio, que ha afirmat que l’únic que podria mantenir els jocs és que l’Estat aportés els 12 milions pendents pel seu finançament en els propers quinze dies. D’altra banda, el diari L’Esportiu afirma que “si no hi ha res de nou, es faran el 2018 en el millor dels casos”.

La decisió sobre el futur dels Jocs s’ha pres en el marc d’una assemblea al centre de convencions Mohamed Benahmed de l’hotel Le Méridien, situat als afores de la ciutat algeriana d’Orà. El Comitè Olímpic dels Jocs Mediterranis (COJM) i el Comitè Internacional dels Jocs Mediterranis (CIJM) s’han reunit amb el comitè organitzador de Tarragona 2017 per prendre una determinació. Segons fonts municipals, hores d’ara la delegació tarragonina ja està tornant d’Algèria.

Les declaracions de Blanco afirmant que els jocs potser no se celebrarien el 2017 i el posterior comunicat del comitè olímpic Tarragona 2017 on es mostrava obert a la possibilitat per no disposar de les “absolutes garanties de comptar amb el finançament necessari” són les últimes explicacions sobre el futur dels jocs. Si es fes efectiva l’opció d’ajornar-los al 2018, seria la primera vegada que els Jocs Mediterranis se celebren en un any parell.

Romà Rofes