.

Una de les mobilitzacions dels alcaldes de Berà que va aplegar més de 500 veïns i veïnes del municipi. Foto d'arxiu

Una de les mobilitzacions dels alcaldes de Berà que va aplegar més de 500 veïns i veïnes del municipi. Foto d’arxiu

Nou persones han perdut la vida en l’últim any en accidents a la carretera Nacional 340, set d’elles en el seu pas per les comarques tarragonines. En concret, una persona va morir el 27 d’abril a Roda de Berà, una altra a Altafulla el 7 de setembre, una altra a El Vendrell el 17 d’agost, dues el 19 de desembre de l’any passat a Camarles, una el 10 de febrer a l’Aldea, una el 14 de juny a Alcanar i dues més el 26 d’abril a Vallirana.

Tot i que el nombre és menor que els 12 mesos anteriors, quan hi va haver 17 víctimes mortals, el Reial Automòbil Club de Catalunya (RACC) considera l’actual situació de la N-340 “inadmisible” i demana al Ministeri de Foment que desvïi obligatòriament els camions a l’AP-7, amb una bonificació del 50% en el preu del peatge, “cosa que permetria reduir dràsticament la mortalitat, una solució que ja ha funcionat a la N-II a Girona, on la reducció dels accidents mortals ha estat un èxit”. Des de 2010 fins a data d’avui ja són 95, les víctimes mortals en accidents a l’N-340 a Catalunya.

“Al llarg d’aquests mesos, el Ministeri de Foment ha estudiat mesures a mitjà i llarg termini i els darrers dies ha parlat de solucions sense concretar detalls. Mentrestant la sinistralitat a la N-340, tot i que menor que el 2015, continua acumulant accidents”, manifesta el RACC en el seu comunicat.