.

.

TOTS 21


Aquest dilluns 30 d’octubre s’ha fet a la Sala de plens de l’ajuntament de Constantí l’acte d’entrega dels diplomes del curs de Prevenció de Riscos Laborals que han realitzat al llarg d’aquest mes d’octubre els treballadors contractats durant el 2on torn dels plans d’ocupació locals de l’Ajuntament de Constantí. L’acte ha comptat amb la presència de l’alcalde de Constantí, Oscar Sánchez i del regidor d’Ocupació, Fede Díaz.

L’alcalde Oscar Sánchez ha destacat que des de la regidoria d’ocupació de l’ajuntament de Constantí “es treballa perquè aquests plans d’ocupació siguin constants i puguin beneficiar el màxim de persones possibles”. A més ha subratllat que des del consistori es treballa “activament en la formació i en la possibilitat d’afavorir la inserció laboral dels aturats del municipi”. A més, es mantenen les ajudes a les empreses que contractin aturats inscrits a l’Oficina Municipal de Treball i als nous emprenedors, i és que com ha reiterat l’alcalde “reduir la taxa d’atur al municipi és una de les prioritats del nostre ajuntament”.

Durant aquest mes d’octubre les persones contractades en el segon torn dels Plans d’ocupació locals 2016-2017 a Constantí, han realitzant aquest curs bàsic de Prevenció de Riscos Laborals. Es tracta d’un curs de 20 hores de durada que s’ha realitzat amb el principal objectiu que els alumnes puguin adquirir els coneixements necessaris, tant teòrics com a pràctics, per l’aplicació de tècniques segures de treball durant l’execució de les unitats d’obra que estan portant a terme.

A més, dintre d’aquesta acció formativa s’ha ofert també la possibilitat d’obtenir una especialitat en Electricitat o treballs d’Encofrat, amb la realització d’un curs de 6 hores més. Amb aquesta formació, els alumnes aconsegueixen la TPC (Tarja Professional de la construcció), un requisit necessari per treballar en el sector  i, en aquest sentit, millorar la seva capacitació formativa i laboral per possibilitar la seva inserció laboral en el futur. El curs també ha incorporat una acció de sensibilització del foment de l’emprenedoria i a l’aula es treballen tots els aspectes relacionats amb la iniciació d’un pla d’empresa.

Durant el passat mes d’abril van començar a prestar els seus serveis les 15 persones contractades en el segon torn dels plans d’ocupació locals 2016-2017. Els llocs de treball assignats estan relacionats amb el manteniment i conservació d’equipaments,espais públics i zones verdes, treballs de manteniment de la via pública, i altres treballs de conservació i reparació de mobiliari urbà i d’instal·lacions i edificis municipals.

Els Plans d’Ocupació locals 2016-2017 a Constantí han permès la contractació de 30 persones en dos torns consecutius.