.

.

TOTS 21

Els voluntaris inverteixen una hora setmanal del seu temps durant deu setmanes a conversar amb l’aprenent.

Coincidint amb l’inici dels cursos de català per a adults del segon quadrimestre, el Centre de Normalització Lingüística (CNL) de l’Àrea de Reus Miquel Ventura posa en marxa una nova edició del Voluntariat per la llengua (VxL) a Cambrils, una iniciativa que promou l’ús de la llengua catalana en àmbits quotidians amb la formació de parelles lingüístiques.

Els voluntaris inverteixen una hora setmanal del seu temps durant deu setmanes a conversar amb l’aprenent a fi que aquest guanyi seguretat i fluïdesa parlant en català.

Voluntaris i aprenents donen vida al voluntariat lingüístic. Així, doncs, per desenvolupar el programa necessitem més persones voluntàries que parlin en català i aprenentes que fa poc que estan adoptant aquesta llengua, persones que tinguin ganes de parlar d’elles mateixes i de les seves aficions i que vulguin implicar-se en les activitats que s’organitzen des del CNL.

Les parelles d’aquesta edició es coneixeran en un acte formatiu que tindrà lloc a l’Ateneu Juvenil (av. de l’Horta de Santa Maria, 14) el dia 1 de març a les 19 h. En aquesta edició, i com a novetat, un cop passades les deu setmanes que dura el programa els participants es tornaran a trobar en una sessió de valoració per posar en comú la seva experiència i demostrar, a través d’un joc, quina parella ha arribat a conèixer-se més.

Activitats per a voluntaris i aprenents

Els integrants de les parelles lingüístiques poden participar en les activitats complementàries que el CNL organitza per a elles. Per a aquest quadrimestre es prepara un taller de poesia, l’assistència com a públic a un partit d’hoquei del Reus Deportiu i una lectura de textos sobre l’escola catalana per celebrar la Diada de Sant Jordi.

Punts d’inscripció del Voluntariat per la llengua

Les persones que estiguin interessades a participar-hi com a aprenentes o com a voluntàries poden adreçar-se al Servei Local de Català de Cambrils, situat a l’Ateneu Juvenil (av. de l’Horta de Santa Maria, 14, 2a planta), per telèfon al 977 79 26 88 o per correu electrònic a vxl.reus@cpnl.cat. També poden registrar-se directament al programa a través del web www.vxl.cat/participa-hi.

Voluntariat per la llengua és un programa de la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura gestionat pel Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL). El CPNL va iniciar el programa l’any 2002, a Cornellà de Llobregat, amb 19 parelles participants. Des del 2003 ja hi ha participat més de 100.000 parelles.