.

.

TOTS 21

Façana de l’Audiència de Tarragona. Foto: ACN

La fiscalia demana 12 anys de presó per un home acusat d’haver abusat sexualment de la seva cunyada a Tarragona. Se l’acusa d’abús sexual continuat, quan ella tenia 16 anys, amb agreujant pel fet que també hi hauria hagut un episodi quan ella era menor d’aquesta edat. En el judici celebrat aquest dimarts a l’Audiència de Tarragona, la víctima, que ha declarat a porta tancada, ha canviat la versió inicial, en la què relatava abusos, un embaràs i un avortament durant el 2018, i ara sosté que tot havia estat consentit. Per la seva banda, l’acusat ha afirmat que ella el pressionava perquè deixés sa germana i iniciar una relació. La fiscalia, però, manté la mateixa pena, mentre la defensa en demana l’absolució. El cas queda vist per a sentència.

La fiscalia no s’ha cregut aquest canvi de versió de la víctima i manté la pena que sol·licitava inicialment. En el judici ha manifestat que era molt jove i no havia dit la veritat en relació a uns fets que es remunten al 2018 a Tarragona.

L’acusat, que continua sent la parella de la germana de la víctima, ha reconegut que la seva cunyada havia estat la seva amant, però que ell no volia res seriós i ella el va amenaçar de desfer la relació amb la germana.

“Per a mi o per a ningú em va dir, jo no em pensava que arribés tan lluny”, ha dit l’acusat. Ha insistit que mantenia encontres sexuals esporàdics amb la cunyada i que ella mai li va dir que s’hagués quedat embarassada.

En el judici també ha declarat una professora de la víctima i una psicòloga, que han corrogat l’estat de nervis de la jove quan els va confessar els fets, que el seu relat era “coherent” i que se la veia molt “enfonsada” i “desesperada”.

“Em va dir que ell li havia donat un cop al ventre perquè perdés el bebè”, ha declarat la professora. Les proves mèdiques fetes a la victima l’1 de febrer del 2019 però, no són concloents en relació a aquesta qüestió.

La fiscalia manté la petició de 12 anys de presó per a l’acusat, mentre la seva defensa que ha basat la seva estratègia en la “inventiva” de la víctima per imaginar-se coses, demana l’absolució. El cas queda vist per a sentència.

ACN