.

Jordi Sendra, en una imatge d'arixu

El portaveu de CiU a la Comissió d’Interior del Senat, el tarragoní Jordi Sendra, ha exigit al ministre del ram, Jorge Fernández Díaz, en relació a la mort de 15 persones que intentaven entrar a Ceuta,  “investigui a fons aquests fets vergonyosos i depuri les responsabilitats que es derivin sense importar-li el nivell de les mateixes”. El senador li ha retret que “les coses han de fer-se bé, amb humanitat i amb sensibilitat, que els ha faltat aquests dies”.

Per al senador aquests fets “posen al descobert la tragèdia de la immigració desesperada, la tragèdia de les persones que es juguen la vida per tenir un futur millor i el cúmul d’actuacions improcedents que es van donar en aquests moments i en aquell lloc”.

I ha comentat que “no sé quin va ser el protocol, però intueixo que es va incomplir i es va incomplir la llei d’estrangeria que obliga a obrir un expedient informatiu als immigrants que arriben a terra”.

D’altra banda, durant la sessió de control al Govern, que “aprovi d’una vegada” el reglament dels CIE, pendent des de fa cinc anys, perquè després de la visita del 30 de gener al centre situat a la Zona Franca de Barcelona “comprovem que no es garanteix la dignitat de les persones”.

Sendra ha recordat que en aquest CIE (Centre d’Internament d’Estrangers) es van presentar el desembre passat denuncies davant el jutjat d’instrucció número 9 per “presumptes agressions a interns i també per suposada falta d’atenció mèdica als presumptes agredits”. Així, ha indicat que “té el trist balanç d’haver-hi vist morir 3 interns en els últims tres anys”.

El senador ha explicat que “el PP, conjuntament amb el Govern anterior del PSOE, vostès que tant saben qui compleix la llei i qui no compleix la llei, porten quatre anys incomplint una llei orgànica: dos vostès i dos el PSOE”.

Jordi Sendra ha subratllat la seva “preocupació” pel tracte dispensat als immigrants. I ha recordat que “els immigrants, i són les seves paraules, abans de res i sobretot són persones i mereixen el respecte que es deu a tota persona”.

Així, ha destacat que “és inadmissible que un estranger per haver comès una mera infracció visqui en condicions pitjors que les persones que es troben en règim penitenciari per cometre delictes”. I ha afegit que “això no és política, és humanitat, i no és una opinió subjectiva. Els jutges d’instrucció número 1 i 17 que van visitar el CIE reconeixen greus deficiències de funcionament”.

/* JS para menú plegable móvil Divi */