.

Diverses noies estudiants alçant el puny i cridant consignes reivindicatives amb motiu del 8-M a Tarragona. Foto: Roger Segura

El Departament de Treball ha xifrat en un 72,44% el seguiment de la vaga feminista a les universitats. Es tracta d’una dada conjunta de treballadors i estudiants i és la xifra més elevada de les que ha donat el Govern a través d’un comunicat. Segons les dades de Treball, que són de les dotze del migdia, el seguiment ha variat segons els sectors.

La Universitat Rovira i Virgili (URV), per la seva part, xifra en un 82% els estudiants que han seguit la vaga general convocada amb motiu del 8-M a les diferents facultats de la institució. En concret, el major seguiment ha estat al campus Catalunya, a Tarragona; a la Facultat de Turisme i Geografia, a Vila-seca; a la seu Baix Penedès, al Vendrell, i al campus Terres de l’Ebre, a Tortosa.

El seguiment al Metro de Barcelona ha estat del 18,5%. El 9,5% dels treballadors als centres d’ensenyament públic han secundat la vaga, que ha estat molt elevada entre els estudiants, mentre que el seguiment a la funció pública ha estat del 6,96%. Durant la jornada s’ha registrat una reducció del consum energètic de l’1,57% en comparació amb el mateix període d’aquest dijous.
En el sector del transport de viatgers, a més de la dada del metro, el seguiment de la vaga ha estat del 7,69% a Rodalies Renfe, del 5,71% a Ferrocarrils de la Generalitat i de l’1,6% als autobusos TMB.

En l’àmbit de la salut, el seguiment ha estat del 2,63% entre els treballadors de la xarxa de centres públics i concertats, mentre en els centres privats ha estat del 0,52%, segons Treball.

Pel que fa a ensenyament, el seguiment dels treballadors dels centres d’ensenyaments públics ha estat del 9,5%, als concertats del 8,9% i als privats del 7,5%.

En canvi, el seguiment ha estat molt més elevat entre els estudiants de tercer i quart d’ESO, de primer i segon de batxillerat i dels cicles de formació professional de grau mitjà i superior, segons les dades que ha fet públiques el Departament d’Educació. Així, per serveis territorials, entre l’alumnat hi ha hagut un seguiment del 80,47% al Vallès Occidental, del 65,36% a les Terres de l’Ebre, del 56,88% a Lleida, del 52,1% al Baix Llobregat, del 50,17% a Barcelona comarques, del 43,41% a la Catalunya Central, del 38,01% al Maresme i Vallès Oriental, del 33,45% a Tarragona, del 28,69% a Barcelona ciutat i del 25,68% a Girona.

ACN