.

La Direcció General de Protecció Civil manté l’alerta del Pla Especial d’Emergències per Inundacions a Catalunya (Inuncat) ateses les precipitacions d’aquesta tarda a gran part del territori i en especial al litoral de Tarragona, Barcelona i Girona. Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), les pluges poden afectar aquesta tarda i vespre a qualsevol punt de Catalunya i es poden mantenir al llarg de la nit i matinada.

Protecció Civil de la Generalitat recorda la importància de respectar les senyalitzacions de prohibició d’accedir i passar en aquells punts on hi hagi perill d’inundacions a tot el litoral. Cal evitar rieres, passos soterrats, punts inundables i altres zones de risc. Si un soterrani es comença a inundar en cap cas hi baixeu per treure, per exemple, el cotxe, pot omplir-se d’aigua en pocs segons i us hi atraparia a dins.

En moltes localitzacions del Maresme i també de punts de la Selva marítima i del Baix Empordà, l’aigua no ha pogut encara ser absorbida pel terreny, que es troba saturat, per tant cal anar amb molt de compte ja que les noves pluges poden provocar, amb menys intensitat i acumulacions menors, incidències igualment importants. A més, la previsió de fort onatge al litoral pot dificultar el drenatge de rius i rieres al mar.

Fins a les 18.00 hores, el telèfon d’emergències 112 de Catalunya ha rebut 1.023 trucades relacionades amb les pluges (des de l’inici de l’episodi). La gran majoria de les trucades s’han fet des del Maresme (802), seguides del Barcelonès (104), Baix Empordà (15) i Selva i Bages (13). El nombre de trucades havia disminuït significativament des de la passada mitjanit, tot i que s’ha reactivat una mica a partir de les 15.00 hores (39 trucades).

Les trucades han estat principalment per acumulacions d’aigua, inundacions de baixos, de patis o soterranis, filtracions, incidències al clavegueram i també rescat de vehicles i accidents.

/* JS para menú plegable móvil Divi */