.

Rocío León i Núria Segú, en roda de premsa

Rocío León i Núria Segú, en roda de premsa

La diputada socialista per Tarragona, Núria Segú, i la secretaria d’acció política del PSC a Tarragona, han criticat durament la reforma de l’avortament plantejada pel Partit Popular i han descrit el ‘pla d’acció’ per combatre una reforma que, han coincidit, “ens torna a temps predemocràtics”. En aquest sentit, Segú ha manifestat que sol·licitaran la creació d’una subcomissió per abordar la reforma popular, en el si de la Comissió de Salut del Parlament. Un espai en què, ha afegit Segú, “buscarem implicar el Consell Català de les Dones”. Alhora, la diputada socialista ha explicat que els diferents grups municipals socialistes tarragonins estan presentant mocions de rebuit a la reforma; i, en la mateixa línia, s’engegaran campanyes informatives en diferents municipis tarragonins.

Sobre la reforma de l’avortament que propugna el govern central i que tipifica com a delicte la interrupció de l’embaraç a partir de les 14 setmanes (a excepció dels casos de violació o greu risc per la mare), Segú ha exposat que s’ha “retrocedit”, en el sentit que s’ha substituït la llei de terminis per una de supòsits “fins i tot anterior als preceptes de l’època de Felipe Gonzàlez”. Sobre aquest punt, la diputada socialista ha remarcat el poc consense que ha despertat la mesura tant en el Partit Popular a l’Eurocambra, com en el si de la comunitat científica.

Segons dades facilitades per la mateixa Segú, a la regió sanitària de Tarragona, el 2012 van avortar 1.667 dones. Moment en què s’ha preguntat si “totes aquestes dones són unes delinqüents a ulls del PP?”. Per tot plegat, Segú ha lamentat que “negar l’avortament és un atemptat contra la dona”.

Rocío León demana a Alejandro Fernández que rectifiqui

La secretària d’acció política del PSC a la ciutat, Rocío León, ha fet una crida a participar de la gran mobilització prevista per aquest dissabte, 1 de febrer, a Madrid. Abans, però, León ha fet una enèrgica crida al líder del PP tarragoní, Alejandro Fernández, “perquè es retracti de les declaracions que va fer negant el dret a l’avortament”. La secretària socialista apunta que les paraules de Fernández “ens tornen al nacional catolicisme” i li ha fet notar que “ell no és ningú per decidir si jo sóc mare o no”.

Amb reforma (o no) de la llei d’interrupció voluntària de l’embaraç, León ha reivindicat que “les dones avortarem, igual que en el passat, i igual que en el franquisme”.

Per rebatre la polèmica reforma popular, les membres socialistes han recordat el seu suport a les diferents iniciatives feministes sorgides en les darreres setmanes, i s’han sumat al clam per la manifestació que tindrà lloc aquest dissabte a Madrid en l’anomenat ‘Tren de la Llibertat” (moviment que es va iniciar a Astúries i que, a Catalunya, ha començat a Tarragona).

El PSC té comptades unes 250 persones “amb noms i cognoms” que es mobilitzaran dissabte, però han reconegut que “seran moltes més” les que es desplacin fins la capital de l’Estat per mostrar el seu desacord amb la reforma popular.

Joan Marc Salvat