.

.

TOTS 21


Targetó de la conferència que l'acadèmic canadenc Stéphane Dion impartirà a Tarragona

Targetó de la conferència que l'acadèmic canadenc Stéphane Dion impartirà a Tarragona

Els pròxims dies 10, 11 i 12 de març el parlamentari i acadèmic canadenc, Stéphane Dion, visitarà el nostre país convidat per Federalistes d’Esquerres. La seva visita s’emmarca dintre dels actes que organitza periòdicament l’associació per a promoure els valors del federalisme i la democràcia. S’han organitzat esdeveniments a Barcelona, Tarragona i Madrid.

Dion és una de les figures clau del conflicte de Quebec i una de les veus més autoritzades per a parlar del federalisme a Canadà. Doctor en Ciències Polítiques i diputat pel partit Liberal, Stéphane Dion va ser l’artífex, des del seu càrrec de ministre d’Assumptes Intergovernamentals de Canadà, de la Llei de Claredat amb la qual aquest país va establir, l’any 2000, les condicions per a poder realitzar un referèndum de secessió d’una de les seves províncies i els procediments de negociació posterior.

Stéphane Dion estarà a  Tarragona el dimarts 11 de març on donarà a les 19h la conferència ‘Secessió, federalisme i democràcia’ a la Cambra de Comerç de la ciutat (Avinguda Pau Casals 17). L’acte serà presentat pel director del Diari de Tarragona, Josep Maria Correal, i hi haurà un diàleg posterior amb Xavier Arbós, catedràtic de dret constitucional de la UB; Antònia Agulló, catedràtica de dret financer de la Universitat Pompeu Fabra (UPF); Francesc Trillas, professor d’economia aplicada de la UAB i Dolors Comas, catedràtica d’antropologia de la Universitat Rovira i Virgili (URV).