.

Els cors sempre atreuren gran atenció als aparadors

Els cors sempre atreuren gran atenció als aparadors

Els aparadors de Tarragona s’omplen aquests dies de productes, objectes, propostes i regals relacionats amb l’amor. I es que arriba Sant Valentí aquest divendres, i amb ell el ‘Dia dels enamorats’.

Els establiments i comerços no deixen escapar l’oportunitat de fer negoci. Aquests dies passejar per les zones cèntriques o més comercials de Tarragona com la Rambla, la Part Alta, Carrer Unió o els centres comercials deixa visible una àmplia gama de productes relacionats amb l’amor als aparadors.

L'amor ès present aquests dies als aparadors

L'amor ès present aquests dies als aparadors

Segons sembla, Sant Valentí va ser un sacerdot que va exercir a Roma al segle tercer i que va desafiar a l’emperador Claudi II, casant a molts joves contra la llei promulgada que ho prohibia, ja que es creia que un jove sense lligams era millor soldat. El desafiament de Sant Valentí, que no estava d’acord, li va costar l’execució, i el dia que va morir es va convertir en el dia dels enamorats.

Dia dels enamorats: Sant Jordi o Sant Valentí?

Tradició o interès comercial, el cas és que la festivitat s’arrela cada cop més a Catalunya encara que oficialment ja tingui identificat i per tradició el Dia dels enamorats a la Diada de Sant Jordi del 23 d’abril.

Tot i que alguns consideren que es tracta d’una festa exportada de fora, altres assenyalen que hi té relació amb terres catalanes. Un esment a la festa de Sant Valentí en un poema del Cançoner Vega-Aguiló del segle XV ha permès a Martí de Riquer assegurar que la diada de Sant Valentí no és un invent nord-americà, sinó que podria tractar-se d’una antiga tradició catalana. Així ho expressava l’any 1995 a la Revista de Filología española en l’article ‘La canción de San Valentín del poeta Pardo’

Propostes per als més llaminers

Propostes per als més llaminers

Preguntats per Tarragona21 a peu de carrer, alguns ciutadans expliquen que “per Sant Jordi és més tradició regalar el llibre i la rosa i per Sant Valentí altres tipus de regals”, opinió compartida en diversos casos. D’aquesta manera, destaquen els peluixos, les flors, les joies i els perfums.

Segons alguns dels establiments, els joves acostumen a comprar més peluixos, coixins, samarretes, polseres i altres complements amb insígnies de cors, cupido o inscripcions i paraules. El públic més adult es decantaria d’aquesta manera per joies amb o sense inscripció, els perfums i els rams de flors. També hi ha de propostes originals com pastissos i rams fets amb llaminadures, vídeos a la xarxa, estampes o escapades de cap de setmana, entre altres. Clar que també hi ha llenceria i joguines eròtiques per als més atrevits i apassionats.

-Adrià Recasens-

/* JS para menú plegable móvil Divi */