.

El conseller de Territori, Santi Vila, avui a Balaguer

El conseller de Territori, Santi Vila, s’ha referit avui a la reclamació de les comarques de Lleida i Tarragona per l’alliberament del peatge a l’AP-2, entre Montblanc i Lleida. El conseller ha defensat el “gran potencial” del port de Tarragona, tant per les comarques de Lleida com per la zona de Saragossa i mirant a l’interior, i ha assegurat que “pot jugar un paper que encara no ha jugat prou” i “l’actor principal perquè el pugui jugar és l’A-27”. Així, el conseller ha recordat que Abertis va plantejar a Foment fer-se càrrec del cost de la finalització de l’autovia a canvi de revisar les concessions de l’AP-2 o de l’AP-7.

Santi Vila ha explicat que ara per ara el Ministeri de Foment “no ha tancat el tema ni en un sentit ni en altre, ha reprès les obres de l’A-27 al tram ja engegat a Valls però no és suficient”. Així, ha defensat que “cal exigir que s’acabin obres A-27 i, en paral·lel, i ja que no podem afrontar el desdoblament de l’N-240 alguna solució en clau d’estímul haurem de trobar a l’AP-2”, autopista que ha qualificat “d’absolutament infrautilitzada”, referint-se al tram entre Montblanc i Lleida.

Per Vila les mesures d’estímul en una autopista “passen sempre per bonificacions ja sigui per recurrència o de tipus ambiental”. Per tant, el conseller de Territori ha defensat que “s’han d’analitzar les coses en conjunt, per una banda tenim l’A-27 sobre taula i, per l’altra, una AP-2 infrautilitzada”.

/* JS para menú plegable móvil Divi */