.

Cartell dels actes de Sant Jordi a Salou

La regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Salou ja té a punt una nova programació pel proper 23 d’abril, dia de Sant Jordi. Un any més, els actes centrals se celebraran a la plaça de Sant Jordi però avui mateix ja s’organitzen actes previs com és el cas de la trobada del club de lectura a la biblioteca pública municipal de Salou que es reunirà avui a les set de la tarda a l’equipament municipal per tal de comentar la novel·la ‘El guardián invisible’ de Dolores Redondo.

A més però, el dia 22 a les nou del vespre també s’ha organitzat la 1a revetlla de Sant Jordi a la biblioteca. Es tracta d’una ruta literària i urbana pel municipi per tal de donar a conèixer els escriptors que donen nom als carrers a través d’una lectura de textos i en un viatge amb el trenet turístic.

El mateix dia 23 d’abril, es fa el desplegament de tots els actes festius i culturals a la ciutat de Salou, en concret, a la plaça de Sant Jordi i a partir de les 9 del matí, tindrà lloc la tradicional venda de llibres i roses. A més durant tot el dia, hi haurà un estand a càrrec del Club Xic’s de Salou: “Vine a pintar el tradicional punt de llibre del Club Xic’s i no oblidis recollir el teu globus!

En aquest mateix punt, a les 9.30 hores, tindrà lloc l’espectacle de espectacle de teatre musicat per a públic infantil , Una altra història de Sant Jordi a càrrec de Els Picarols, grup d’animació.  Es realitzaran també tallers infantils com el Taller Fem d’escriptors! a càrrec de Cristina Martín, Sra. Piruleta o la confecció d’un llapis o bolígraf tematitzat amb drac i/o senyera amb la tècnica del Jumping Clay.

Més tard, a les 15.30 h al Pavelló d’Esports Municipal de Salou, hi haurà una gran ballada de sardanes, a càrrec dels alumnes de les diferents escoles de Salou.

La participació dels més menuts continuarà a  les 18 h, al Teatre Auditori de Salou on tindrà lloc el Concert de Sant Jordi amb la interpretació de dues cantates musicals a càrrec dels nens de 4,5,6 i 7 anys juntament amb els cors infantil, mitja i Duorum i la Banda de Música de l’Escola Municipal de Música de Salou. A les 17.15 h, a la Plaça de Sant Jordi tindrà lloc l’ Espectacle infantil Set de So!  Un espectacle on gaudirà tota la família.

A les 18.30 h- Plaça de Sant Jordi hi haurà la increïble historia de Sant Jordi”. Teatre per a infants, a càrrec de l’Associació Salou Teatre Grup Okupa. A les 19.30 hores, la  Sala Xavier Turull de l’Escola Municipal de Música de Salou acollirà un Concert Instrumental de Sant Jordi. A càrrec dels alumnes de l’Escola Municipal de Música de Salou.

Després del dia de Sant Jordi continua la festa

Posteriorment al tradicional dia de Sant Jordi, el dissabte  26 d’abril a partir de les 11h – Biblioteca Pública Municipal de Salou hi haurà la Festa del Contes i la Lectura 2014. Aquesta tradicional festa que se celebra el dissabte després de Sant Jordi, dedicada a un clàssic de la literatura, enguany al Pinotxo.

Amb jocs, tallers i música per a petits i grans i amb un petit espectacle de titelles de cloenda.

El següent dissabte, 3 de maig a les 12 hores, a la Biblioteca Municipal de Salou es realitzarà l’Hora del Conte amb Mamitis a càrrec de la contacontes Silvia Palazón per celebrar el Dia de la Mare .  Dirigida a nens i nenes de 4 a 8 anys. Es tracta d’una estona en la qual les paraules, els personatges i les històries s’escapen dels llibres i s’instal•len en la veu i en les mans de la narradora. Tot seguit, taller on els nens i nenes realitzaran una manualitat per regalar a les mares.