.

Acte de lliurament del llibre als veïns del poble

Acte de lliurament del llibre als veïns del poble

Un any més, l’Ajuntament de Perafort ha editat un llibre amb motiu de Sant Jordi. En aquesta data i de manera anual, el consistori perafortí publica un llibre que serveix per conèixer millor la història del poble i dels seus veïns i veïnes. Des que se celebra aquesta tradició, s’han publicat, per exemple, llibres basats en les investigacions que ha fet algun veí, sobre el passat del municipi. També s’han publicat relats literaris, escrits pels habitants de Perafort i Puigdelfí, o com en el cas d’enguany, reculls d’imatges proporcionades pels veïns.

Prop de 130 persones han proporcionat la fotografia de la seva comunió per tal d’acabar confeccionat aquest llibre que porta el títol de La meva primera comunió. Imatges dels habitants de Perafort i Puigdelfí (1913-2012). El llibre no tan sols és un recull d’imatges sinó que a més, és un clar testimoni de com ha evolucionat aquesta celebració amb el pas dels anys, i més concretament, en el darrer segle. Els pentinats, els vestits del nens i les nenes, la composició de les fotografies… tot serveix per veure com han evolucionat les comunions en el darrer segle. Com és habitual, el consistori ha fet entrega d’un exemplar i una rosa a cadascuna de les llars de Perafort i Puigdelfí.

A més, i per tal de fomentar l’hàbit de la lectura, també s’ha regalat un llibre diferent per a tots els nens i nenes, depenent de la seva franja d’edat. D’aquesta manera es vol contribuir al desenvolupament personal i formatiu dels més joves del municipi. Amb aquestes tradicionals activitats de Sant Jordi, s’ha donat el tret de sortida als actes programats amb motiu de la Setmana Cultural de Perafort que s’inicia el proper diumenge dia 26 i finalitzarà el dijous dia 7 de maig. Durant una setmana, doncs, tindran lloc al municipi diverses activitats pensades perquè tothom, sigui quina sigui la seva edat, pugui participar-hi. Entre els diversos actes, destaca per exemple, la celebració d’un mercat d’artesania el proper diumenge dia 26, dia en què també se celebrarà un dinar popular i una actuació musical.

Dimarts 28 d’abril, tindrà lloc una xerrada tertúlia al menjador del CEIP Josep Veciana, que porta el títol No puc dir les coses 50 vegades. L’endemà, tindrà lloc la inauguració de l’exposició fotogràfica Camerún 154, la qual es podrà veure als baixos de l’Ajuntament. Per la seva banda, els més petits tindran el seu espai dijous 30 d’abril a la tarda, quan podran participar en un taller de circ que anirà a càrrec de la companyia Passabarret.

Ja al mes de maig, i en el marc del dia del treballador, se celebrarà una festa al Casal de Puigdelfí. En aquest sentit, d’11 a 14 h. s’instal·laran inflables a la pista poliesportiva i, en acabar, tindrà lloc un dinar popular amb una actuació musical. Uns dies després, el 3 de maig, la plaça de l’Església de Perafort acollirà una Diada Castellera en què hi participaran la Colla Jove Xiquets de Valls, la Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau i els Xiqüelos i Xiqüeles del Delta. Els actes amb motiu de la Setmana Cultural de Perafort i Puigdelfí finalitzaran dijous dia 7 de maig amb una sessió de contacontes a la Biblioteca Municipal, que anirà a càrrec de Carme Gonzàlez.