.

L'alcalde, Pere Compte, entrevistat al programa 'A Mig Matí'

A la plaça de la Sardana de Roda de Berà la Biblioteca Municipal va celebrar la seva 8a parada d’intercanvi i venda de llibres a un euro, gràcies a la qual van recaptar 282 euros que serviran per comprar nous títols per al fons bibliotecari.

El programa especial del magazine ‘A Mig Matí’, de Roda de Berà Ràdio, s’ha convertit en una tradició que no pot faltar en la Diada de Sant Jordi. De deu del matí a una de la tarda Sònia Camí, Raúl Riera i Jesús Sánchez van traslladar l’estudi de l’emissora a la plaça. Per l’estudi mòbil van passar autoritats locals com l’alcalde de Roda de Berà, Pere Compte; els regidors de l’equip de Govern, Isabel Mondéjar, Llorenç Miró, Josep M. Marco, i Cèlia Treserres; o el regidor a l’oposició José Ibort; i diversos convidats del món de la cultura i veïns de Roda de Berà que es van apropar per llegir alguna poesia. També es van efectuar connexions en directe des de la Papereria Anna, Papereria Cèlia, des de la floristeria Orquídeas del Mar i des de la paradeta muntada per l’AMPA de l’escola Salvador Espriu a l’avinguda Sant Jordi.

Sant Jordi ha esdevingut, amb més importància en els últims anys, el dia dels enamorats a Catalunya, fet pel qual la rosa és un dels elements principals d’aquesta jornada. Tanmateix el llibre és l’altre protagonista del tàndem, fet pel qual les paradetes de venda de llibres oferint les últimes novetats editorials no en podien faltar. Així, tant la papereria Anna, al carrer Sant Isidre, com la Papereria Cèlia, a la plaça de la Sardana, van muntar les seves parades de venda de roses i llibres.

L'escola Salvador Espriu va vendre llibres per fer front al viatge de fi de curs de primària

Per altra banda, l’AMPA de l’escola Salvador Espriu també va sortir al carrer per recaptar fons per al viatge de final de primària a Port Aventura, amb la venda de llibres de segona mà i roses.

A més, l’Institut Roda de Barà va commemorar l’any del centenari del naixement del poeta català Joan Vinyoli, amb una lectura de poemes de l’autor al casal cultural Les Monges.

Una de les parades que es va instal·lar a Roda de Berà

Enguany, l’associació de Comerciants i Restauradors de Roda de Berà va engegar novament la campanya comercial de Sant Jordi, per la qual tot aquell que comprés en un dels establiments associats entrava en el sorteig de quatre lots d’un llibre i una rosa. El sorteig es va realitzar en directe, a l’estudi mòbil de Roda de Berà Ràdio, a les dotze del migdia, amb Cèlia Treserres, presidenta de l’entitat i regidora de Comerç.

Els regals van ser cedits per la Papereria Cèlia, Papereria Anna i per la floristeria Orquídeas del Mar.

EUiA també va ser-hi present a la plaça de la Sardana amb una paradeta de llibres.

/* JS para menú plegable móvil Divi */