.

La foguerada del barri del Serrallo de Tarragona, amb la Colla de Diables Voramar al fons, fent esclatar els petards i les carretilles. Foto: ACN

Les comarques tarragonines i ebrenques s’han bolcat en la celebració de la nit de Sant Joan, on no falten el foc, els petards, ni les coques.

A la ciutat de Tarragona, s’han mantingut els actes més tradicionals, com ara l’arribada de la Flama del Canigó al Serrallo, la moscatellada popular del Ball de Diables a la plaça dels Sedassos o la cercavila de foc i elements festius des de la plaça de la Font.

La revetlla de la platja del Miracle, però, s’ha traslladat enguany a l’avinguda de Vidal i Barraquer, al davant de la Tabacalera, després que un informe d’Adif alertés del perill que comporta el pas de trens de mercaderies per la zona.

A Valls s’ha organitzat un concurs de fogueres i, al delta de l’Ebre, desenes de persones opten per celebrar la nit més curta de l’any a la platja. També són molts els pobles on s’encendran fogueres populars.

A l’Ampolla (Baix Ebre) o la Pobla de Mafumet (Tarragonès), les revetlles conviuen amb les festes majors. Precisament, a Reus la tradicional hissada de la bandera de la ciutat ha donat el tret de sortida a les festes de Sant Pere, amb propostes destacades per aquesta nit de Sant Joan com ara l’encesa de la foguera a la plaça de la Llibertat, la cercavila de foc i les propostes musicals de bandes com la Troba Kung-fú i Buhos a ‘Les Barraques’.