.

La portaveu de l'agrupació local del PSC ha sortit al pas davant l'ús imprudent de les dades publicades pel Ministeri de l'Interior sobre la criminalitat a les ciutats d'Espanya i lamenta que es carregui contra l'Ajuntament de Tarragona

La portaveu de l’agrupació local del PSC ha sortit al pas davant l’ús imprudent de les dades publicades pel Ministeri de l’Interior sobre la criminalitat a les ciutats d’Espanya i lamenta que es carregui contra l’Ajuntament de Tarragona

La número 2 de la candidatura socialista, Sandra Ramos, exigeix a la Generalitat de Catalunya que «treballi i que compleixi la seva tasca de govern, augmentant la dotació als Mossos d’Esquadra per tal que es pugui dedicar als temes de seguretat ciutadana, que és la seva competènciaۚ». Ramos, en una roda de premsa celebrada davant la comissaria de la Guàrdia Urbana, ha afegit: «Sabem que estan molt ocupats gestionant la defunció del procés i que Miquel Iceta no sigui el president del Senat però demanem que facin els deures». Després de les dades publicades pel Ministeri de l’Interior sobre criminalitat a les ciutats d’Espanya, la candidata socialista ha lamentat una «utilització imprudent» d’aquestes per a «carregar contra l’Ajuntament de Tarragona en temes de seguretat». Ramos ha explicat que «es vol donar una imatge d’inseguretat que no es correspon a la realitat». Segons les dades del Ministeri, Tarragona és la província que menys ha crescut en índex de criminalitat (+9,2%), a diferència de Lleida (+13,6), Barcelona (17,2%) i Girona (+17,2%).

El govern de Josep Fèlix Ballesteros sempre ha tingut la seguretat com una prioritat. Des de que va arribar a l’alcaldia, s’ha augmentat la plantilla de la Guàrdia Urbana i per aquest 2019 s’ha aprovat l’oferta pública de 40 places d’agents, fet que permetrà rejovenir la plantilla. En 10 anys s’ha augmentat en un 87% el pressupost: de 8,6 milions d’euros al 2008 a 15,23 milions d’euros al 2018. A més, s’han millorat les instal·lacions de la Guàrdia Urbana de Tarragona amb la creació de la nova comissaria, s’han instal·lat càmeres de videovigilància al barri del Port i s’ampliaran a la zona de Llevant. Sandra Ramos també ha recordat que des de que Ballesteros és alcalde se celebra la Junta Local de Seguretat cada trimestre, cosa que abans no passava.

La candidata socialista exigeix a la Generalitat de Catalunya que augmenti la dotació dels Mossos d’Esquadra i demana a tots els grups polítics de la ciutat que se sumin a aquesta petició. «El govern català està totalment paralitzat i desatén a la ciutadania. Abandona els catalans i catalanes en temes com la salut, els serveis socials i la seguretat. Mentrestant, l’Ajuntament fa un esforç màxim per compensar aquest despropòsit», ha indicat Sandra Ramos. «Nosaltres no podem permetre que a la ciutat de Tarragona hi hagi un govern independentista. Volem fer un avís als votants d’En Comú Podem d’aquesta ciutat: són un cavall de troia de l’independentisme. Amb el seu discurs d’esquerres volen posar un govern independentista a la ciutat. ERC ja treu pit del preacord que tenen signat amb ells», ha explicat Ramos.

Per acabar, la portaveu de l’agrupació local del PSC ha conclòs dient que «A Tarragona no volem ni trifachito ni trilacito, volem un govern amb Josep Fèlix Ballesteros, l’únic que pot garantir en aquesta ciutat un govern de progrés, un diàleg de veritat i que pot garantir la convivència d’aquesta ciutat».