.

Sandra Guaita, mantenint un diàleg amb Salvadir Illa. Foto: Cedida

El PSC ha celebrat aquest vespre un diàleg entre el primer secretari del PSC, Salvador Illa, i la candidata a l’alcaldia de Reus, Sandra Guaita, perquè els presents puguin conèixer millor l’alcaldable i el seu projecte que “és un projecte que vol involucrar tota la ciutadania per transformar Reus”, en paraules de Guaita. El Castell del Cambrer s’ha omplert de gom a gom per escoltar atentament la conversa entre Illa i Guaita, un diàleg que ha tractat diversos àmbits, tots enfocats en diagnosticar l’estat actual de la ciutat i les propostes socialistes per “transformar, reactivar i impulsar Reus”. Guaita ha volgut destacar “abans érem capital comercial, cultural, tecnològica, sanitària, i ara hem de treballar per recuperar-ho”.

En una de les preguntes per conèixer millor a Sandra Guaita, l’alcaldable ha explicat per què va entrar en política: “Des d’un primer moment vaig entrar en política perquè volia transformar la ciutat, fer-la avançar i, sobretot, fer que els reusencs i les reusenques visquin millor”.

En aquesta línia, tant Illa com Guaita han recordat que en els Pressupostos Generals de l’Estat s’han aconseguit partides molt importants per la ciutat i la ciutadania. “Ens hem mogut molt, hem treballat fort per aconseguir partides importants per la ciutat, independentment de qui governa”, ha remarcat Illa.

La candidata a l’alcaldia de Reus també ha parlat de l’actual mandat on ha admès que “la ciutadania va considerar que nosaltres havíem d’estar a l’oposició, i des d’aquí hem estat fent una feina molt important per treballar per tota la ciutadania, aportant les seves propostes i demandes en els plenaris perquè siguin executades”, i ha afegit que “la nostra política es basa en escoltar la ciutadania i això ho tindrem sempre present”.

En aquesta línia, ha recordat que “quan governava el PSC a la ciutat, es feien projectes col·laborats entre ciutadania i ajuntament i això feia que Reus fos capital de molts àmbits”. Seguint el fil, Illa ha refermat que “els ajuntaments han de ser facilitadors i estar al costat de la ciutadania, mai ser un obstacle”.

El mateix Illa ha introduït un dels altres temes importants a tractar, el de la seguretat, del qual ha assenyalat que “hem de fer un toc d’atenció, hem de garantir a la ciutadania uns carrers, places i parcs segurs”.

Per la seva banda, Guaita ha afegit que “per aconseguir-ho, no només cal disposar de més agents policials, també cal tenir més agents cívics i, sobretot, millorar la il·luminació i fomentar l’ocupació de locals comercials perquè donin vida a la via pública”. L’habitatge també ha tingut un paper rellevant i Guaita ha etzibat que “nosaltres vam deixar un parc d’habitatge de protecció oficial considerable, i en aquests gairebé 12 anys no se n’ha creat ni un de nou”.

Coincidint l’acte en el 25 de novembre, dia internacional per l’eradicació de la violència de gènere, Guaita ha destacat que “la ciutat necessita un canvi socialista i feminista per transformar la ciutat. Reus mereix una alcaldessa, no pot ser que arribem al 2023 i encara no n’hàgim tingut cap”.