.

Imatge d'arxiu de la URV. Foto: Cedida

Imatge d’arxiu de la URV. Foto: Cedida

Un catedràtic de la URV de Sociologia I.B.I, adscrit al Departament de Gestió d’Empreses de la Facultat d’Economia, ha estat sancionat i suspès de salari i funcions per 4 mesos per una falta molt greu d’assetjament laboral. Segons informa Diari de Tarragona. La URV ha sacionat a tres professors més d’aquest departament. També es dona el cas d’un quart docent que també va denunciar a aquest catedràtic però que va titllar de “desconsideració cap als companys”. Una falta menys lleu que ja hauria prescrit. Es tracta, en tot cas, de la primera vegada que la URV aplica un protocol contra l’assetjament, implantat al 2013. És també la primera vegada que una universitat catalana sanciona a un funcionari per aquest motiu.

Els fets van succeïr al Campus Catalunya i els tres porefssors que van patir l’assatjament van interpossar una denúncia el 30 de juny de 2014 per uns comportament que es van produïr durant el mes de gener del 2012 i que es perllonguen durant finals del 2013 i bona part del 2014. S’havia produït queixes de que el catedràtic els hi encarregava la realització de tasques que estaven molt per sota de la tasca docent i investigadora pròpia dels denunciants, així com d’actituds no respectuoses, crits, acusacions infundades i mancançes per treure’ls de la universitat, actituds agressives i despectives, intimidació i altres conductes.

Els denunciants relaten, entre una llarga llista, d’agravants, crits, amenaçes i conudctes ofensives envers ells per part del denunciat. Aquests també l’acusen de disminuir la docencia assignada a ells sense motiu aparent, fins el punt que dos d’ells ja no treballen a la URV, tot i que les evaluacions per part dels alumnes eren molt bona, també els feia corregir publicacions de revistes de les que ell era qui les avaluava.