.

Ramon Garcia, l'home desaparegut a la Pobla de Montornès. Foto: Twitter

Ramon Garcia, l’home desaparegut a la Pobla de Montornès. Foto: Twitter

A les vuit d’aquest matí s’ha reprès la cerca de Ramon Garcia, el veí de 54 anys de la Pobla de Montornès desaparegut des del matí de dissabte. El punt de trànsit i control del dispositiu està ubicat al Mas Soler de la urbanització Castell de Montornès, on va desaparèixer l’home, però la recerca s’estèn també als pobles del voltant (Bonastre, la Nou de Gaià, Riera de Gaià, Roda de Berà, Vespella de Gaià, Torredembarra i Salomó).

Ramon Garcia és el més gran de quatre germans i viu amb la seva mare, ja que no es pot valdre per ell mateix. Tot i que s’havia desorientat algun altre cop, mai havia passat una nit fora de casa. En declaracions a Tarragona Ràdio la germana del desaparegut, Sara Garcia, ha afirmat que l’home “té una discapacitat intel·lectual, pot estar desorientat o espantat, i no està acostumat a estar fora de casa, més enllà de fer sempre el mateix recorregut a peu”.

En el moment de la desaparició, el desaparegut anava vestit amb un anorac de plomes amb caputxa, texans i vambes per caminar. No porta documentació ni telèfon mòbil.

La desaparició va ser denunciada el migdia del 24 de desembre, i des del matí d’ahir es va demanar l’assistència del cos de Bombers de la Generalitat, que és qui dirigeix un dispositiu de recerca que també compta amb l’assistència dels Mossos d’Esquadra, Policia Local de diferents municipis, Protecció Civil i voluntaris.

En un missatge a Facebook, l’Ajuntament de la Pobla de Montornès ha publicat un missatge d’agraïment: “volem donar les gràcies per adelantat a tothom que s’està implicant, és emocionant veure a tot un poble i als equips de professionals com n’estan, de volcats. També donar gràcies als serveis d’emergència i protecció civil de Torredembarra, Tarragona, Creixell i als seus respectius alcaldes que han demostrat una gran qualitat humana”.