.

.

TOTS 21


Submarinistes, al moment d'iniciar el rescat

Submarinistes de la Base Estratègica de Cartagena, coordinats per Salvament Marítim a Tarragona, han rescatat aquest dimecres un pesquer amb base a l’Ametlla de Mar que des d’aquest dimarts es trobava a deriva a 25 milles a l’est de Tortosa. L’hèlix de l’embarcació es va quedar enganxada a la xarxa de pesca. El centre de Salvament Marítim a Tarragona va rebre al voltant de les dotze del migdia d’ahir un avís de l’embarcació d’arrossegament ‘Nova Marisin’, alertant que es trobava a la deriva i sense comandament.

Immediatament es va mobilitzar la Guardamar Polimnia per prestar assistència al pesquer, que tenia l’hèlix enganxada a la xarxa de pesca i, a més, un dels elements de la xarxa va quedar ferm al fons, a 320 metres de profunditat, amb la qual cosa no podia ser remolcada a port, de manera que el pesquer i la guardamar van quedar a l’espera d’un equip de bussos per poder dur a terme el rescat de l’embarcació.

En vista de la previsió meteorològica de llevant força 5, Capitania Marítima va optar per seguretat per mobilitzar bussos de la Base Estratègica de Cartagena per alliberar el pesquer del fons i poder-lo remolcar fins al port.

A primera hora del matí d’aquest dimecres, els bussos de Salvament Marítim s’han traslladat a la zona i han pogut alliberar el pesquer a un quart d’onze del matí i recuperar el cable, la porta i l’art. Després d’alliberar el pesquer i seguint instruccions de Capitania Marítima, la Guardamar Polimnia ha procedit a remolcar el pesquer al port de l’Ametlla de Mar on serà inspeccionat.