.

.

TOTS 21


Salvador Illa i Sandra Guaita. Foto: Cedida

Salvador Illa i Sandra Guaita. Foto: Cedida

El primer secretari del PSC, Salvador Illa, ha celebrat aquest diumenge un acte de campanya a Reus per donar suport a la candidata socialista a l’alcaldia de Reus, Sandra Guaita. Illa ha destacat que “des de Reus, tornarem a posar Catalunya en marxa, i això només ho farem quan governi la Sandra Guaita”, i ha afegit que “Reus compta amb una magnífica candidata i un magnífic equip de govern que, a més, s’ha reforçat amb el Josep Baiges”.

Sobre Baiges, el primer secretari del PSC ha dit que “s’ha sumat al projecte perquè, com moltes altres persones, ha vist que la ciutat no pot seguir amb el mateix rumb que aquests 12 anys i que cal impulsar Reus”. Per això, Illa ha remarcat, una vegada més que “és necessari guanyar per posar en marxa Reus i, des de Reus, posar en marxa Catalunya”, i ha afegit que “quan ens hi posem, fem les coses molt bé”.

En aquesta línia, l’alcaldable socialista, Sandra Guaita, ha assenyalat que “som el que som gràcies als 32 anys de governs socialistes i als homes i les dones que van llutiar per fer possible el Reus que tenim avui. Per això som tan necessaris per aquesta ciutat, per fer realitat el canvi”, i ha afegit que “alguns parlen de mala herència, però sabeu quina és aquesta mala herència? Un Hospital, 6 centres cívics, 2 biblioteques públiques, 6 escoles bressol, dos instituts escola, una empresa municipal d’aigües, la funerària municipal, un Tecnoparc, i així un llarg etcètera”.

La candidatura socialista amb Salvador Illa. Foto: Cedida

La candidatura socialista amb Salvador Illa. Foto: Cedida

A més, Guaita ha contraposat l’herència socialista amb l’herència de Junts, ERC i Ara Reus dient que “la seva herència ha estat el tancament d’11 línies d’escoles públiques i el tancament d’una escola i dues escola bressol, la pèrdua dels projectes d’instituts escola signats amb un conveni amb la Generalitat, un pavelló del Molinet que no hi ha manera de començar i regalar l’Hospital a la Generalitat. Aquesta és la seva herència, una ciutat grisa i empobrida”.

Guaita també ha volgut reconèixer la gran feina feta per Andreu Martín, portaveu del grup municipal del PSC i primer secretari del PSC a Reus, a qui ha agraït “el ponts que ha teixit i la feina feta des de l’oposició per millorar Reus i situar al PSC com una clara opció guanyadora per aquestes eleccions”. Salvador Illa també s’ha sumat a les mostres d’agraïment cap a Martín afirmant que “l’Andreu ha remat quan el vent no bufava i ho ha fet sempre en un sentit de remarcar el projecte col·lectiu. Ha deixat el llistó molt alt”.

Finalment, Guaita ha destacat que “volem tornar a ser referents del sud de Catalunya i, per fer-ho, hem de treballar amb la resta d’administracions, així és com hem fet realitat les estacions de Bellissens i la Intermodal”, i ha afegit que “com que el Salvador Illa serà el pròxim president de la Generalitat, ja et demano avui que treballem perquè els pròxims pressupostos incloguin una partida per remodelar l’estació d’autobusos”. Per cloure la seva intervenció, Guaita ha recordat la partida “importantíssima” que va aconseguir el PSC als pressupostos de la Generalitat pel desdoblament del CAP Sant Pere aquest 2023.