.

.

TOTS 21


La consellera de Salut, en una imatge d’arxiu. Foto: Cedida

Les dues dones de Cambrils i el matrimoni de Salou que han donat positiu en coronavirus estan estables i aïllades a casa seva. Ho ha confirmat aquest matí el sotsdirector de l’Agència de Salut Pública al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre, Conrad Casas. Ho ha fet en una entrevista emesa aquest migdia a Ràdio Cambrils.

Casas ha assegurat que des del departament de Salut se’ls està fent un seguiment continu per veure quina és l’evolució de la malaltia. Un control mèdic que també s’està fent als seus contactes més estrets, que es troben en quarantena per precaució, tot i que fins al moment cap més ha donat positiu. Casas ha explicat que cap pacient s’hospitalitza si no empitjora.

El Govern català insisteix que qualsevol persona que es troba malament ha de posar-se en contacte amb el departament de Salut de forma immediata. De tota manera, a les darreres hores s’han introduït alguns canvis en el protocol i es demana que abans de trucar al 061 es faci un petit test que es pot trobar a la pàgina principal del Canal Salut o clicant en aquest enllaç. Es tracta d’una sèrie de preguntes a partir de les quals el mateix sistema ens recomanarà o no trucar al 061. Salut ha decidit posar aquest pas previ per l’allau de trucades que van rebre ahir i que van col·lapsar el servei.

El responsable sanitari tarragoní ha fet una crida a la calma i a la tranquil·litat, tot i que també ha reconegut que és molt probable que hi hagi més contagis tant a Catalunya com a Tarragona per la rapidesa amb què es propaga aquest virus.

Aquest matí el Govern català ha pres mesures noves per evitar contagis. Així ha determinat que no es faci cap esdeveniment públic que congregui més de 1.000 persones, ja sigui a l’interior o a l’exterior.