.

.

TOTS 21


El conseller de Salut ha estat avui a Tarragona. Foto: ACN

El conseller de Salut, Boi Ruiz, ha explicat que, ara per ara, el departament no preveu ampliar fins a les 24 hores del dia el servei d’hemodinàmica a l’Hospital Joan XXIII de Tarragona, tal com reclamen els sindicats hospitalaris.

A finals del 2012 la unitat ja va eixamplar el seu horari d’atenció i va passar de les vuit hores diàries de dilluns a divendres a dotze hores de servei al dia durant els set dies de la setmana. Això ha evitat que nombrosos pacients amb un infart agut de miocardi s’haguessin de traslladar a Barcelona per rebre tractament d’angioplàstia primària. Ruiz ha insistit que abans d’adoptar noves mesures caldrà analitzar els resultats que està donant l’actual horari.

El conseller ha destacat que l’ampliació d’horari aplicada fa poc més d’un any es va fer “en una situació econòmica difícil a base de decidir que les coses que no es fessin en un lloc servirien per a fer hemodinàmica”, perquè aquesta era una prioritat. Ruiz s’ha mostrat partidari d’esperar i analitzar els resultats que està donant el servei actual, que funciona 84 hores a la setmana.

El conseller de Salut, Boi Ruiz, s’hi ha referit aquest dimecres a Tarragona després de clausurar la Jornada del Consell Consultiu de Pacients posant de manifest la necessitat d’unir esforços per part de tots els actors implicats en el sistema sanitari. L’acte ha reunit a unes 150 persones de diferents associacions de pacients del Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre sota el lema “Compartir per avançar”.