.

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon. Foto: ACN

El Departament de Salut calcula que al voltant d’un 28% de la població de Catalunya té “algun grau de protecció” contra la covid-19. El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha explicat que es basen en les xifres d’aquelles persones que ja han rebut una o dues dosis de la vacuna, així com les que han pogut generar anticossos perquè han passat el coronavirus, sigui emmalaltint, o bé de forma asimptomàtica. Tot plegat mentre la campanya de vacunació avança ràpidament, però continua sumant retards com el de Janssen. Salut ha confirmat que aquest dimecres arribaran 20.700 dosis, la meitat de les previstes.

Paral·lelament, la Generalitat ha demanat al govern espanyol fer un estudi que els permeti ampliar l’interval entre vacunes.

Argimon replica al TSJC: “Complirem l’ordre, però endarrerirem vacunacions de gent de 70 anys”

Argimon també ha assegurat que el departament complirà l’ordre del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que ha donat 10 dies perquè la taxa de vacunació de policies nacionals i guàrdies civils que presten servei a Catalunya assoleixi la que tenen els mossos. Això sí, Argimon ha avisat que si es fa es veuran obligats a endarrerir vacunacions de “gent de 70 anys”. El secretari ha negat rotundament que els professionals sanitaris hagin “discriminat” els agents dels cossos de seguretat i ha subratllat que es dona “cura” i “assistència” a tothom per igual.”Ni per raons d’edat, ni de gènere, ni de creença, ni de res, ens és igual quina professió tenen”, ha afirmat.

Així, Argimon ha considerat que s’ha “polititzat” el tema i ha reblat que “ho resolgui” el responsable d’haver-ho fet. “Prou complicat és tot això perquè ara ens hàgim d’adaptar també a criteris judicials”, ha lamentat. Precisament, el secretari de Salut Pública ha assenyalat que s’està vacunant per edats segons el criteri de “l’estratègia nacional”. “Si ens dediquem a vacunar personal essencial, deixarem de vacunar a gent de més de 60 o 70 anys”, ha insistit.

ACN