.

.

TOTS 21

El personal del CAP Torreforta - La Granja s'ha concentrat davant del centre per protestar per les condicions "precàries" del centre. Foto: Tarragona21.cat

El personal del CAP Torreforta – La Granja s’ha concentrat davant del centre per protestar per les condicions “precàries” del centre. Foto: Romà Rofes / Tarragona21.cat

Fonts de l’Institut Català de la Salut (ICS) han assegurat a Tarragona21 que té previst des de fa temps un reforç en forma de recursos humans assistencials al Centre d’Atenció Primària (CAP) Torreforta – La Granja, que es farà efectiu a partir del proper dissabte 1 de juliol utilitzant els 165.372 euros d’increment de pressupost previstos per aquest centre. Això significarà l’augment de la plantilla d’aquest equipament.

Els fons que s’invertiran al centre d’aquest barri tarragoní formen part d’un contingent que té l’objectiu de combatre les desigualtats en salut de la població, i que s’adjudiquen principalment a centres que treballen en un entorn socioeconòmic desfavorable. En el global de Catalunya, s’invertiran 12,5 milions d’euros addicionals a 155 equips d’atenció primària.

Els treballadors del centre mèdic, en peu de guerra

L’ICS contesta d’aquesta manera la protesta dels treballadors del centre mèdic, que s’han concentrat aquest migdia a l’entrada per fer visible el seu malestar per la “precarietat” del CAP, i per reclamar que es defineixi com i quan s’aplicaria aquest increment de pressupost que es va anunciar el passat 11 d’abril.

El personal del CAP La Granja – Torreforta ha llegit un comunicat en què es queixava que “a més de centre de primària, el centre funciona com si es tractés d’un Servei d’Urgències les 24 hores del dia, quan en realitat només es disposa d’equip d’urgències des de les 9 de la nit fins les 8 del matí”.

A més, els treballadors protesten per l’augment de les llistes d’espera i de les càrregues de treball i que, per norma general, no se substitueixen les baixes. També protesten pel fet que el servei de pediatria està allotjat en uns barracons des del 2009.

Demanen les dimissions de Gracia i Comín

Tot i que en el manifest el personal no demana la dimissió del gerent territorial de l’ICS a Tarragona, Rafael Gracia, sí que han demanat a crits que dimiteixin tant Garcia com el conseller de Salut, Toni Comín.

El Grup de Treball en Defensa de la Sanitat Pública i les portaveus dels grup municipals de la CUP i d’ICV a l’Ajuntament de Tarragona, Laia Estrada i Arga Sentís, han participat en l’acte de protesta.

Romà Rofes