.

El regidor de Turisme, Benet Preses, amb els operadors russos

El regidor de Turisme, Benet Presas, amb els operadors russos

Per sisè any consecutiu la capital de la Costa Daurada ha estat present a la fira turística russa de Moscou, Otdykh Leisure, la qual ha arribat a la 22ena edició, enguany traslladant-se al centre de convencions de la capital russa.

La delegació de Salou ha estat encapçalada pel regidor de Turisme, Benet Presas, a més d’estar formada per nombrosos empresaris d’agències receptives i hotels del municipi els quals han mantingut reunions amb els diferents turoperadors. Tanmateix, Turespaña i l’Agència Catalana de Turisme han estat presents amb un stand a la fira i per tant hi havia delegacions d’ambdues bandes.

El regidor Presas ha manifestat que “des de Salou no defallim; continuem apostant per aquest mercat, encara que som conscients de les dificultats i -afegia- que ens trobem davant d’un problema de conjuntura econòmica i per la paritat ruble/euro, no de la fidelització a la nostra destinació”. Així i tot, fins a 31 d’agost, i segons dades de l’Observatori d’Estudis Turístics, s’ha enregistrat un augment de pernoctacions de l’11,5%; i també s’ha produït un creixement el mercat ucraïnès.

Per Presas “estem davant d’una acció de manteniment d’interès, perquè estem segurs que la nostra destinació tornarà a posicionar-se quan desapareguin les sancions de la Unió Europea cap a Rússia“, manifestava, ja que “d’aquesta manera, segurament, s’aixecaria la recomanació russa de no viatjar cap a països de la Unió Europea”.

En aquest sentit, les previsions de cara a la pròxima temporada que es desprenen de les reunions mantingudes amb empresaris i sector comercialitzador parlen d’una tendència similar a la d’enguany en el mercat rus.

La fira Otdykh Leisure és de format mixt, sent els primers dos dies específicament per a professionals i els dos darrers per a públic final on enguany s’hi ha reunit més de 750 expositors provinents de 70 països i de regions russes i es preveu que s’hagin assolit els més de 53.000 visitants. Segueix sent una fira de referència en la que es comencen a contractar els productes de la pròxima temporada i en la que ja s’ha començat a copsar la tendència d’aquest mercat pels propers mesos.