.

Solar on s'aixecarà l'hotel

El ple de l’Ajuntament de Salou ha aprovat avui de manera provisional la modificació puntual del POUM referent al canvi de l’ús i dels paràmetres urbanístics a un solar ubicat al centre del carrer Carles Buigas per tal de permetre la construcció d’un nou hotel de quatre estrelles superior, el primer d’aquesta categoria al municipi en una inversió propera als 25 milions d’euros.

Es dóna la circumstància que aquest solar del carrer Carles Buigas cantonada amb els carrers Serafí Pitarra i Pau Vila resta tancat amb una tanca perimetral i amb una estructura de pilons inacabada en el seu interior després que l’obra inicial quedés paralitzada l’any 2009 per la crisi immobiliària.

El ple d’avui, amb els vots favorables de l’equip de govern, ha donat un pas més per tal de fer possible que l’hotel de quatre estrelles superior canviï l’ús residencial del solar per un altre d’ús turístic-hoteler.

Així, es preveu esponjar la zona amb la construcció d’un edifici de planta baixa més disset alçades i una planta superior amb welness, a més de dues plantes subterrànies d’aparcament públic amb dues-centes places. Als baixos també s’hi ubicaria  un centre comercial de 1.000 metres quadrats que reactivaria l’indret de Carles Buigas.  L’hotel comptarà amb un total de 340 habitacions, 20 per planta, amb 39 metres quadrats per habitació.

L’alcalde, Pere Granados, ha defensat aquesta “gran inversió” pel municipi i l’ha justificat dient que “altres destinacions turístiques tenen una infraestructura hotelera molt més potent i moderna que la nostra planta hotelera i adaptades a l’actual demanda, no a la dels anys 60 i 70”, a més de recordar que “quan promocionem Salou ho fem en competència amb qualsevol destinació turística i hem de posicionar-nos per damunt. Tenim un repte de ciutat: els empresaris i l’Ajuntament en ple per tal de motivar els nostres empresaris que duguin a terme una reconversió hotelera d’aquells hotels que fa temps que no s’actualitzen”.

Al plenari d’avui, s’han resolt les diverses al·legacions que s’han presentat a la modificació i la modificació s’enviarà a la Comissió Territorial d’Urbanisme de Tarragona (CTUT).

Una empresa del municipi, Mediterrània Industrial TRN, SA, serà l’encarregada d’executar aquesta important obra que s’iniciarà un cop estigui aprovada la modificació puntual  i que pretén posar el nou hotel en funcionament al llarg del 2015.

Defensa de l’autonomia local

D’altra badna, al ple municipal també s’ha debatut la moció dels grups municipals de CiU, PSC, UTPS, UMdC i RDS donant suport a una moció en defensa de l’autonomia local i en contra de la Llei de Racionalització de l’Administració local.

La moció, a excepció del grup popular, ha comptat amb els vots favorables de 17 regidors posant de manifest la unanimitat en el text de la moció que posa de manifest com “els ajuntaments han estat capaços d’afrontar els grans reptes i els canvis culturals de finals del S.XX i en aquesta primera dècada del S.XXI, des de l’autonomia local, i s’han convertit en el  principal dic de contenció contra la crisi, i el principal espai de resistència, de dignitat, de defensa dels drets de la ciutadania i de generació d’alternatives socials i econòmiques per pal·liar els efectes de la crisi”.

/* JS para menú plegable móvil Divi */