.

Aquest matí s’ha llegit un manifest per part de diversos regidors del consistori

Aquest matí s’ha llegit un manifest per part de diversos regidors del consistori

Amb motiu del Dia Internacional contra la LGTBIfòbia, a l’Ajuntament de Salou s’ha llegit un manifest per tal de mostrar el seu rebuig contra l’homofòbia, la lesbofòbia, la bifòbia, la transfòbia, i la interfòbia.

El manifest ha estat llegit aquest matí al passadís del TAS per part de l’alcalde, Pere Granados, així com de la regidora de Benestar i Serveis Socials, Estela Baeza, i les regidores Miren Ezkarne Zabalo, i Carme Gasull. Durant l’acte, on hi ha estat presents diversos regidors i regidores del consistori, així com personal de l’ Ajuntament i ciutadans i ciutadanes del municipi, s’ha recordat que cal donar resposta a tota situació de discriminació, d’injustícia i de violència envers les persones per llur identitat de gènere o llurs orientacions sexuals i afectives.

L’Ajuntament de Salou s’adhereix per tercer any a la celebració d’aquest Dia, que recorda que cal donar resposta a tota situació de discriminació, d’injustícia i de violència envers les persones per la seva identitat de gènere o les seves orientacions sexuals i afectives.

Els principis d’equitat i de no-discriminació són elements fonamentals dels drets humans, i així ho recull la Llei 11/2014, del 10 d’octubre, per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per a eradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia.

El municipi de Salou vol mostrar el seu suport i reconeixement a totes les persones que han estat perseguides o que han patit discriminació o violència per llur identitat o orientació sexuals, aquí o arreu del món, on encara persisteix aquesta persecució en un important nombre de països, amb penes de presó tortura o fins i tot la mort.

Recordar que el passat dilluns, es va dur a terme una jornada de sensibilització en matèria LGTBI per als treballadors i treballadores del consistori a la sala Mediterrània del TAS. Així mateix està prevista des del SIAD la realització d’activitats de sensibilització amb l’alumnat del Centre de persones Adultes Àgora.