.

.

TOTS 21

L'alcalde Pere Granados ha dit que "el govern municipal continua amb l’aposta per millorar els serveis i ampliar les banderes a la resta del litoral del municipi"

L’alcalde Pere Granados ha dit que “el govern municipal continua amb l’aposta per millorar els serveis i ampliar les banderes a la resta del litoral del municipi”

La plaça de les Comunitats Autònomes ha estat l’escenari aquest matí de la hissada de banderes a les platges de la localitat. L’alcalde de Salou, Pere Granados, juntament amb el regidor de Sanitat i Salut Pública, Hèctor Maiquez, el regidor de Projectes urbans, Pedro Madrona, i la regidora de Seguretat Ciutadana i Mobilitat, Julia Gómez, han estat els encarregats juntament amb les empreses concessionàries de serveis que actuen a la platja de fer-se la foto de família davant les acreditacions de qualitat del litoral. Així, s’han revalidat les banderes blaves a la platja de Llevant i Capellans; i la Q de qualitat per les platges de Llevant i Ponent. Així mateix, s’ha hissat la bandera ISO 14.001 atorgada a totes les platges del municipi. Els presents també s’han traslladat per hissar la Bandera Blava i la ISO 14.001 a la Platja de Capellans.

L’alcalde Pere Granados ha assegurat que “des de l’Ajuntament apostem per oferir nous serveis i millorar els que ja tenim, i seguir recuperant mediambientalment el litoral i l’interior del nostre municipi”. Granados ha recordat que “recentment, l’Agència Catalana de l’Aigua ha indicat en el seu darrer informe que la qualitat de les aigües de bany de totes les platges i cales de Salou són excel·lents, de manera que seguirem en la línia de treballar per obtenir les certificacions de qualitat a la resta del litoral”.

Les banderes

El distintiu de les Banderes Blaves l’atorga l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC) i compten amb la col·laboració de Ports de la Generalitat. Aquest certifica que les platges de Llevant i Capellans han superat els exàmens realitzats per aquests organismes en base a quatre criteris: qualitat de les aigües de bany, Informació i educació ambiental, Gestió ambiental i Seguretat, serveis i instal·lacions.

També s’ha hissat la bandera Q de Qualitat en les platges de Llevant i Ponent, un reconeixement per part de l’organisme certificador ICTE (Instituto para la Calidad Turística Española). Els principals aspectes que es tenen en compte per poder assolir aquesta certificació són: la seguretat, el salvament i els primers auxilis, la informació que es dóna a la platja, la neteja i la recollida de residus, el manteniment de les instal·lacions i els equipaments, els accessos, els serveis higiènics, els serveis de begudes i menjar, lloguer de material i equipament i la gestió del propi sistema.

Per últim, també s’ha hissat la bandera ISO 14.001:04 que oneja a totes les platges del litoral de Salou. En relació a la certificació mediambiental de la ISO 14.001:04 es tracta del dotzè any consecutiu que s’obté la bandera per a totes les platges del municipi, el que suposa un reconeixement a la gestió mediambiental del litoral salouenc.