TOTS 21

Més d’un centenar de ciutadans han presentat els seus suggeriments per decidir en que invertir 250.000 euros al municipi

Més d’un centenar de ciutadans han presentat els seus suggeriments per decidir en que invertir 250.000 euros al municipi

Salou ha rebut gairebé 170 propostes als pressupostos participatius, els primers que engeguen des del govern municipal i que ara estan en fase d’avaluació. Precisament, fins al 22 de febrer s’està duent a terme l’avaluació tècnica de les propostes que han arribat via participa.salou.cat o bé a través de les butlletes que s’han dipositat a les urnes. Aquesta iniciativa pretén aconseguir la complicitat de la ciutadania per escollir en què destinar una quantia de 250.000 euros.

Des del 21 de gener s’han rebut, per via web o a través de butlletes, un total de 169 suggeriments durant la primera fase dels treballs. L’alcalde, Pere Granados, assenyalava en aquest sentit que “ens sentim molt satisfets de la resposta que hem aconseguit de la ciutadania davant de l’obertura d’aquest procés participatiu; ara toca un cop tinguem els projectes o propostes que han passat a la següent fase que la gent segueixi apostant per votar les que segueixen endavant”, apuntava.

Cal recordar que el passat 8 de febrer va finalitzar el termini per presentar fins a un màxim de tres propostes per persona per tal de decidir en que invertir el 5% del pressupost d’inversions del municipi.

Així doncs, com explicava la regidora de Participació ciutadana, Julia Gómez, “un cop recollides les inquietuds de la ciutadania els serveis tècnics de l’ajuntament estan comprovant la viabilitat de les propostes presentades, i sobretot que s’ajustin als criteris marc que havíem fixat”. Un cop feta la tria, caldrà obrir un segon període de votacions. Per tant, el procediment continuarà el 25 de febrer i fins al 15 de març amb una votació on la ciutadania hi podrà iniciar escollir aquelles tres propostes que consideren que s’haurien de tirar endavant.