.

.

TOTS 21


Una imatge de la inauguració de la mostra. Foto: Cedida

Una imatge de la inauguració de la mostra. Foto: Cedida

L’alcalde de Salou, Pere Granados, acompanyat del regidor de Serveis Culturals, Xavier Montalà, va inaugurar divendres passat al vespre al Centre Cultural Torre Vella la XXII exposició d’artistes de Salou, una mostra pictòrica, integrada per una trentena de quadres, que es podrà visitar fins el proper 4 de març de 2023.

Els 17 pintors/es i creadors/es que participen en dita exposició són: Nezha Ait El Amri, Mª Jesús Andreu, María Luisa Barra Nogueras (Barra Nogueras), Llorenç Cervelló, Mª Rosa Delgado (Rosy), Marc Domingo, Joan Fernández (Mena), Belarmina Gómez, Mª Antonia Navas (A. Navas 19), Francisco Pinel, Ruth Quintana, Rosy Rodríguez (Rosy Rod Gon), Frank Russel (R. Bidounga), Francisca Sierra, Herminia Vicente, Mª Jesús Yeste (Yeste) i Guadalupe de la Cruz.

En els seus parlaments, l’alcalde Granados va recordar els orígens de la mostra conjunta, dins del marc de la Festa Major, per posar en valor “el talent, la sensibilitat, l’obra dels i les artistes de Salou i les seves diferents tècniques i estils, i afavorir-ne la seva creativitat”. Així mateix, va assenyalar que “la nostra Festa Major és el patrimoni cultural viu més important que tenim i que tenen els pobles”.

Per la seva banda, el regidor de Serveis Culturals, Xavier Montalà, va agrair la participació de tots els artistes locals que exposen a la mostra, els novells, els que ja ho havien fet i els que retornen, després de temps sense fer-ho, va dir.

Montalà va afirmar que “aquesta és la màgia de la Nostra Festa Major, que sempre ens acaba unint i retrobant”. “Unió de talents i d’arts: per una banda, les arts plàstiques; i per l’altra, les arts escèniques, amb la Coral Eixàrcia, el Coro Vasco Ama-Lur i el Cor Jove Vila de Salou, que van actuar el mateix divendres, en el marc de la inauguració de l’exposició, en una Torre Vella plena a vessar.

L’horari per poder visitar la mostra és de dilluns a dissabte, de 18 a 20 hores. Diumenges i festius és tancat.

Actuació de les corals de Salou
La Coral Eixàrcia, dirigit pel mestre Piotr Issel, va cantar un repertori format per peces com “La bella Lola”, “La gavina”, “Te quiero” i “L’amo de Carabassa”. Per la seva banda, el Coro Vasco Ama-Lur, dirigit pel mateix Issel, va interpretar “La paloma”, “Bengolea”, “La Chimberita” i “Alma llanera”.

Finalment, el Cor Jove Vila de Salou va cantar “Boig per tu”, “You raise me up” i “Cantares”.

L’actuació la va cloure una pena conjunta entre les tres corals, titulada “Agate Deuna”, en homenatge a Santa Àgeda, celebració tradicional al País Basc, en aquestes dates.