.

A partir de les set de la tarda tindrà lloc la commemoració de la sortida del Rei Jaume amb grups d’animació.

Més de 200 persones vestides d’època assistiran aquest dissabte  a la recreació de la festa del Rei Jaume que, com cada any, commemora la sortida del monarca cap a la conquesta de les terres de Mallorca l’any 1229.  Es tracta d’una celebració que combina la recreació històrica, la divulgació i els actes lúdics pels carrer.

La sortida del Rei Jaume I i el seu seguici tindrà lloc a partir de les 19h des de la Torre Vella fins a la Platja de Llevant, acompanyats dels tambors de Monzón i de diversos grups d’animació. Soldats, monjos, veïns del poble, nobles, cavallers i el rei Jaume amb la seva esposa Violant d’Hongria encapçalant la comitiva recorreran els carrers de Salou fins arribar a la platja de Llevant, on tindrà lloc una exhibició eqüestre a la mateixa platja, a més d’espectacles de focs i cercavila d’elements festius.

És per això que prohibit estacionament als carrers: Via Roma des de Ciutat de Reus fins al c/ Advocat Gallego, C/ Pere Martell, i Via Aurèlia el tram comprés des de comissió de festes fins Pere Martell. A més hi haurà talls de circulació esporàdics al c/ Barcelona des de Via Roma fins el Passeig Jaume I en horari de 14 a 21 hores.

Aquest conjunt d’activitats s’emmarquen dins la XXIII edició de la Festa del Rei Jaume que organitzen conjuntament la regidoria de Cultura i Festes i la regidoria de Promoció i Dinamització Econòmica, Comerç, Consum i Mercats, la qual manté fins diumenge al vespre el mercat medieval a al zona del nucli antic.

Diumenge 2, també continuaran els actes festius en el marc de la festa amb el II Torneig de Horseball en el que dos equips de sis jugadors amb els seus respectius cavalls han d’encistellar al camp de l’equip contrari mitjançant una pilota amb sis nanses de cuir.