.

Es tracta d’un projecte pilot de la Cambra de Tarragona, on hi participen també Torredembarra, Altafulla, Cunit i Roda de Barà i en col·laboració amb la Diputació de Tarragona

Es tracta d’un projecte pilot de la Cambra de Tarragona, on hi participen també Torredembarra, Altafulla, Cunit i Roda de Barà i en col·laboració amb la Diputació de Tarragona

La capital de la Costa Daurada participa al projecte pilot que promou la Cambra de Tarragona entre diferents tipus de municipis turístics, en grandària i estructura, amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona. Aquest programa té com a objectius principals mantenir el comerç com un actiu de l’activitat turística i, també, fer que el comerç local sigui encara més un referent per la població resident. Avui, s’ha produït la primera de les reunions que tindran un caràcter itinerant i en la que hi ha participat tècnics de comerç i turisme dels diferents ajuntaments, i  una experta en temes de comerç minorista, Maria Callis, la qual ha impartit la sessió.

Actualment, els nous models de negoci comercial, físic i online, i els nous hàbits de consum estant produint forts impactes en sector comercial, més encara en els municipis turístics on els establiments comercials han d’adequar la seva activitat a dos períodes de venda molt diferenciats entre la temporada turística i la resta de l’any. El comerç és una activitat complementària fonamental en l’oferta turística dels municipis de la Costa Daurada, la seva adaptació a aquesta nova etapa on es combina el format físic i el digital és fonamental per continuar mantenint la seva competitivitat econòmica als municipis litorals. Per aquesta raó, Salou, juntament amb els municipis Torredembarra, Altafulla, Cunit i Roda de Barà, forma part d’aquest projecte per tal d’adaptar-se a les noves tendències comercials.

El comerç a Salou

Aquest projecte consisteix en un intercanvi d’experiències, que pretén fomentar el coneixement sobre les diferents activitats i campanyes comercials que porten a terme els diferents municipis turístics al llarg de l’any. Salou es caracteritza per la seva dimensió turística (1,9 milions de turistes i 7,9 milions de pernoctacions), on els 587 establiments representen un 25% de la seva activitat econòmica. La tipologia principal dels establiments són de comerços de quotidià alimentari (fruita, carn, begudes, etc) en un 32%; equipament per la persona (moda, calçat, etc.) en un 25%; i equipaments per la llar en un 15%. Els establiments són majoritàriament petits comerços, on el 83% tenen menys de 150 metres quadrats de superfície, el 70% dels quals tenen la seva seu social al mateix municipi, i el 40% dels titulars són autònoms.

La regidora de Promoció Econòmica, Comerç i Mercats, Martina Fourrier, ha assenyalat que “participar en aquest projecte pilot facilitarà que els establiments de Salou s’adaptin d’una manera molt més eficient a aquesta nova etapa comercial”. Fourrier ha afegit que “també ens permet conèixer de primera mà els mètodes i campanyes comercials que realitzen la resta de municipis turístics, així com oferir els nostres coneixements comercials a les altres poblacions”.

Les conclusions de la primera trobada celebrada a Salou ha incidit sobre la necessitat de trobar nous models de negoci comercials per al segle XXI en els municipis turístics, on es destaca que l’any 2020 l’experiència de compra generada en el client serà el distintiu més important que els comerços hauran de tenir en compte, fins i tot per damunt de l’assortiment, del producte o del preu. De manera, que el projecte pilot pretén que en les programacions d’activitats i campanyes en què participi el comerç del municipi, es tinguin en compte les noves tendències que està afrontant el sector per tal que puguin adaptar-se millor a la era omnicanal.

/* JS para menú plegable móvil Divi */