.

L'alcalde de Salou, Pere Granados, el rector de la URV, Francesc Xavier Grau i el director de l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura, Josep Bertran, aquest matí

L'alcalde de Salou, Pere Granados, el rector de la URV, Francesc Xavier Grau i el director de l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura, Josep Bertran, aquest matí

La URV estudiarà el teixit urbà de l’entorn del carrer Carles Buigas de Salou amb que l’Ajuntament busca transformar la zona de major impacte turístic i hoteler del municipi i créixer en competitivitat.

Es tracta d’un conveni de col·laboració amb l’Escola d’Arquitectura de la universitat signat entre la Fundació de la URV i l’Ajuntament de Salou amb un pressupost total de 18.000€ per part del consistori amb que es duran a terme tres treballs de recerca de 6 mil euros cadascun.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha valorat “positivament” aquest projecte durant la signatura aquest matí en que “es dona a conèixer i a estudiar el patrimoni arquitectònic i la configuració urbanística”. Tal com a comentat, es tracta d”‘un estudi que serà la base de futures actuacions en transformacions urbanístiques i de teixit urbà en aquesta zona que Salou vol transformar i millorar per ser més competitius”. L’objectiu és que “sigui una zona més esponjada i millorar l’oferta hotelera, no podem obligar però si facilitar” ha dit en relació a la modificació del POUM amb aquesta finalitat.

“Ningú millor que la universitat per una aportació d’aquestes característiques, cal coneixement, bases i diagnòstic de mancances per poder actuar” ha dit Granados.

El llegat dels deixebles de Gaudí

Pel que fa als altres dos treballs de recerca, el primer té per objecte l’estudi i catalogació de l’arquitectura noucentista i modernista de Salou. El director de l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura, Josep Bertran, ha destacat la seva importància pel llegat de col·laboradors de Gaudí com Berenguer, Jujol o Domènec Sugrañes amb importants obres a Salou com el Xalet Voramar, el de la Plana de Salou o el Club d’esports Sol i Mar, el que considera “signe d’identitat al territori”.

El segon treball de recerca, es basa en l’estudi de l’arquitectura moderna i contemporània de Salou, amb també obres importants “tal com s’ha posat en manifest en el Cicle al voltant de l’arquitecte Antoni Bonet” ha comentat.

Participaran professors, becaris i investigadors de referència en una previsió de sis mesos. El rector de la URV, Xavier Grau, ha destacat que es tracta d’un “centre jove amb recerca d’impacte social amb projeccions internacionals amb les seves tesis i estudis socials”, i ha agraït la confiança de l’Ajuntament de Salou amb la universitat “apostant pel coneixement per projectar interessos socials, un valor afegit en l’atractiu turístic i un exemple que transcendirà” ha valorat.

/* JS para menú plegable móvil Divi */