.

.

TOTS 21

A partir de les 9.30h es representarà l’obra ‘Sant Jordi, la princesa, la rosa i el Drac’

A partir de les 9.30h es representarà l’obra ‘Sant Jordi, la princesa, la rosa i el Drac’

La regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Salou ha publicat el programa d’actes pel proper dimarts 23 d’abril, dia de Sant Jordi, que incorpora una gran varietat d’activitats culturals i lúdics per celebrar aquest dia tant assenyalat i amb el centre neuràlgic a la Plaça de Sant Jordi on es durà a terme la tradicional venda de llibres i roses. En paral·lel, a la festa i des del proper dilluns 15 d’abril i fins al dissabte 27 d’abril diversos  aparadors dels establiments de Salou es decoraran a través de la campanya ‘Sant Jordi, aparadors literaris’.

A partir de les 9.30h es representarà l’obra ‘Sant Jordi, la princesa, la rosa i el Drac’ un espectacle infantil que es basa en el conte que porta el mateix nom i que posa en escena la Factoria Bram; a les 12h la cobla Cossetània amenitzarà una gran ballada a de sardanes i ja de cara a la tarda, a partir de les 17h l’espectacle de pallassos i màgia Track a Track actuaran per a tots els públics amb jocs participatius on posaran a prova  les habilitats dels presents; mentre que a partir de les 18h actuaran els elements festius i tradicionals del municipi amb l’actuació del  Ball de Pastorets, Ball de Bastons, la Mulassa, els Nanos, la Geganta Elisabeth i les Manotes de Salou; mentre que a les 19h l’Associació Salou Teatre Grup Okupa amb la participació del Ball d’Espases de Salou representaran ‘La increïble història de Sant Jordi’.

Però a més, durant tot el dia, hi haurà activitats pels nens i nenes amb un estand a càrrec del Club Xic’s de Salou on es podrà recollir un punt de llibre i de cara a la tarda es podrà gaudir del taller: “crea la teva rosa dolça”. També estaran presents el Rocky i la Confetina, les mascotes del Club.

I també al jardí de la Biblioteca Pública Municipal de Salou a partir de les 18.00h s’organitza un concert del conjunt de guitarres, duos de flauta i de percussió a càrrec de l’Escola Municipal de Música de Salou. Acte obert a tota la ciutadania. I durant tot el dia es durà a terme l’inici de la 5a edició del  bibliOjOc, el joc de preguntes sobre el món dels llibres, que es planteja cada setmana d’abril a octubre amb punts acumulatius i premis mensuals per als guanyadors; amb una sorpresa per a tothom que s’acosti a la Biblioteca per participar dels actes i obsequi-recordatori per a aquells usuaris i usuàries que a més facin ús del servei  de préstec de llibres.

Actes previs i posteriors

Per escalfar motors, des de la biblioteca s’han programat un conjunt d’activitats: d’una banda una tertúlia amb l’escriptor Jordi Molist (dimecres 17 a les 18.00 h) dins del Club de Lectura per conversar sobre la novel·la Promet-me que seràs lliure i els seus nous projectes; o el dijous, 18 d’abril a les 19.00 amb la presentació del llibre Arena en los zapatos. Salou.Otra mirada   a càrrec de la seva autora, Belén Gonzalvo Navarro.

I un cop passat Sant Jordi, també dins del Club de lectura tertúlia amb Marta Magrinyà (dimecres 24 d’abril a les 18.30h) per conversar sobre la seva novel·la La força del vent. Mentre que divendres 26 i dissabte 27 tindrà lloc la Festa dels contes i la lectura 2019 dedicada enguany a un clàssic modern de la literatura infantil i juvenil, Harry Potter i la pedra filosofal on es complementaran les activitats amb una gimcana amb concursos i proves plantejades pel professor de màgia de Hogwarts (per a nens i nenes d’entre 8 i 11 anys amb places limitades per ordre d’inscripció) i el dissabte a les 11 del matí jocs, màgia, manualitats i reptes per introduir els més petits de la casa al món fantàstic i meravellós dels llibres de Harry Potter. Es tracta d’un conjunt d’activitats adreçades al públic familiar.