.

Els guardonats, en la cerimònia realitzada a la sala de plens municipal. Foto: Cedida

La sala de plens de l’Ajuntament de Salou ha acollit l’acte de lliurament dels premis a les colles guanyadores del 7è concurs Cós Blanc. Uns guardons que atorga l’Ajuntament de Salou als dos primers classificats per la millor disfressa, la millor carretel·la i la millor comparsa.

En la categoria de disfressa, el primer premi ha estat per a la Colla Confeti, amb la temàtica de “La Música”, mentre que la Colla Dimecres, amb la temàtica de “Ball de saló del vell Oest i pistolers”, ha quedat en segona posició.

En la categoria de carretel·la, la Colla Elisabeth, amb la temàtica “Astèrix i Obèlix”, ha quedat en primera posició, i la Colla Grup d’Amics de la Festa, amb la temàtica “Egipte”, en segon lloc. En la categoria de comparsa, el primer premi ha estat per a la Colla Gastronòmica, amb la temàtica “Barbie”, i el segon ha estat per a la Colla Julivert, amb la temàtica Marinera. El primer premi consisteix en 800 euros i el trofeu Confeti d’Or, i el segon, en 500 euros.


Altres notícies:


El regidor de Festes de l’Ajuntament de Salou, Xavier Montalà, en el discurs, ha manifestat el seu orgull pel desenvolupament reeixit de la Festa Major d’Hivern, subratllant la importància de la implicació de colles, comerciants, entitats i la població, en general. Ha ressaltat el canvi d’ubicació del Cós Blanc al passeig Jaume I, fet que ha demostrat ser l’espai idoni per acomodar l’increment de participants, que aquest any han superat els 50 mil.

Montalà ha destacat que, tot i l’èxit, hi ha “espai per a millores” i ha avançat que ja s’està “treballant en un nou protocol” i adoptar algunes mesures de correcció. Ha convidat tothom a treballar de manera positiva i constructiva perquè “la nostra festa” continuï sent una referència cultural i social a la Catalunya Sud. Ha aprofitat l’ocasió per expressar el seu agraïment a totes les persones que han col·laborat en l’èxit de la Festa Major, incloent-hi les colles guanyadores, alguns voluntaris, el jurat, els empresaris i comerciants, així com a les diferents regidories involucrades. Ha fet especial menció a les forces de seguretat i als membres dels serveis d’emergència i Protecció Civil que han vetllat per la seguretat.

El lliurament de guardons ha estat a càrrec del regidor de Festes i de la regidora de l’Àrea de Serveis Culturals i segona tinent d’alcalde, Julia Gómez.